DEBATT

Kjære Linnéa Myhre

Seieren som mest sexy ble feiret nesten naken med synlig ryggrad og utstående skulder.

ÅPEN: Linnea Myhre har vært åpen om sine egne spiseforstyrrelser. Her fra en sak om ulike dietter i sommer. Foto: Lars Myhren Holand
ÅPEN: Linnea Myhre har vært åpen om sine egne spiseforstyrrelser. Her fra en sak om ulike dietter i sommer. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Linnéa Myhre skriver til MANN-redaktør Knut Christian Moeng at hun ikke klandrer ham for å ha kåret henne til Norges mest sexy kvinne mens hun var alvorlig syk av depresjoner og spiseforstyrrelser for tre år siden. Det gjør imidlertid jeg.

27. november 2011 husker jeg veldig godt. Etter å ha lest om kåringen på ungdomsnettstedet 730.no fulgte jeg jubelkoret i sosiale medier. «Yes at hun stilte opp lettkledd». «Og så utrolig bra hun så ut!». Oppgitt og frustrert ventet jeg på at noen skulle rope ut «unnskyld meg, men hva er det egentlig som skjer her?».

Myhre skriver i den nye boka si at hun ikke klandrer Moeng for å ha kåret henne til Norges mest sexy kvinne mens hun var alvorlig syk av depresjoner og spiseforstyrrelser, for det kunne han jo ikke vite. Men jo! Det kunne han. Det var akkurat det jeg skrev om i et leserinnlegg den kvelden, men som jeg aldri sendte inn til noen avis:

«Myhre har vært åpen på bloggen sin om kampen mot anoreksia. Hun har delt og kommentert bilder fra sin aller sykeste og tynneste periode, skriver om trening og kaloriinnhold i mat og drikke, og om jevnlige møter med psykolog og sovepiller. Onsdag publiserte hun et innlegg der hun fortalte om hvordan hun dagen før sto på butikken mens hun gråt bak skjerfet fordi hun ikke klarte å få seg til å kjøpe noe ordentlig mat, selv om hun visste at hun burde spise noe. Dagen etter ble hun kåret til "årets mest sexy kvinne". Seieren feires med bilde av en nesten naken Myhre med synlig ryggrad og utstående skulder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer