Kan ikke overlates til imamene alene

Det et like viktig med en aktiv deltakelse fra andre samfunnsaktører, som lærde med grundig forankring i islamsk teologi.

HELHETSTENKNING:  Det er urettmessig å overlate denne oppgaven til imamene - alene. Et vellykket arbeid mot radikalisering fordrer at man innser at norske ungdommer med radikale holdninger er et samfunnsproblem, skriver artikkelforfatterne. 
Foto: Torbjørn Grønning
HELHETSTENKNING: Det er urettmessig å overlate denne oppgaven til imamene - alene. Et vellykket arbeid mot radikalisering fordrer at man innser at norske ungdommer med radikale holdninger er et samfunnsproblem, skriver artikkelforfatterne. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jafar Saleem skriver i Dagbladet at det er viktig å imøtekomme unge muslimer på sosiale medier for å demme opp om radikaliseringen - det har han helt rett i.

Sosiale mediers enorme innflytelse på ungdommers hverdag kan ikke benektes. Tatt den enkle kontakttilgangen til ekstreme grupperinger kan det bety en nydannet plattform i en allerede uoversiktlig radikaliseringsprosess. Dette signaliserer også om at man må utvide sin horisont, og intensivere sitt fokus mot disse arenaene.

En radikaliseringsprosess foregår i ulike tidsforløp, og ikke over natten. Uvitende og isolasjonspregede ungdommer som søker svar på sine spørsmål på sosiale medier kan fort bli tiltrukket av radikale skikkelsers retorikk. Rask og enkel tilgang på kildebegrunnet teologiske svar og råd vil kunne deeskalere troverdigheten til spekulerende og populistiske videoer og tekster.

Det er de første trinnene i denne prosessen man må konsentrere sine tiltak mot. Dersom disse ikke tas hånd om rettidig vil tiden kunne renne ut. Den dagen man er klar for å ta liv for å oppnå sine «hellige» mål, er det trolig for seint. Men her kreves et engasjement fra flere hold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer