Absurd forbud mot MDMA

MDMA kan være skadelig, men det rangeres som mindre skadelig enn alkohol og nikotin.

UTSULTEDE: Med erfaring fra sexsalg, så vet jeg et par ting om hvor utsultet vi er på nærhet i samfunnet. Foto: DEA / Reuters / NTB Scanpix
UTSULTEDE: Med erfaring fra sexsalg, så vet jeg et par ting om hvor utsultet vi er på nærhet i samfunnet. Foto: DEA / Reuters / NTB ScanpixVis mer
Meninger

MDMA er et rusmiddel som gir en følelse av lykke og empati, samtidig som det blir lettere å regulere frykt. MDMA kan være skadelig, men det rangeres som mindre skadelig enn alkohol og nikotin.

Professor David Nutt, som var leder for Storbritannias Advisory Council on the Misuse of Drugs, rangerer MDMA-bruk som mindre risikofylt enn hesteridning. I likhet med alkohol, så bør man være forsiktig med å kombinere MDMA med medikamenter.

Skåling er riktignok en gøyal aktivitet, men vi trenger ikke glass for å være sosiale. Og dessuten er det ironisk at vår tids sosiale glidemiddel - alkohol - er et bedøvelsesmiddel som fører oss lenger vekk fra oss selv, verden og hverandre. Vi bør være åpne for at det kanskje fins andre rusmidler som kan fungere bedre som sosiale glidemiddel.

Et bedre alternativ kan umulig være narkotika, har jeg trodd se siste 15 åra. Helt til jeg prøvde MDMA selv. Når man prøver MDMA, så forstår man at forbudet er fullstendig meningsløst. Man blir lykkeligere og opplever en sterk følelse av empati for alle rundt seg, samtidig som motorikken og intellektet fungerer omtrent likt som ellers. Forbudet oppleves som et absurd forbud mot glade og snille mennesker.

Med erfaring fra sexsalg, så vet jeg et par ting om hvor utsultet vi er på nærhet i samfunnet. Den seksuelle frigjøringen har gjort det sosialt akseptabelt å oppsøke sex, men ikke nærhet. Hvis man er heldig, så får man kanskje litt kos etter sex.

Som barn lærer man at man ikke skal slå, men man lærer ikke hvordan man gir god berøring. Og når man blir tenåring så lærer man at berøring er forspill som kan lede til sex. Hvor blir det av ikke-seksuell berøring oppi dette her?

Vi kan lære å bli flinkere til å berøre hverandre ved å bruke MDMA. Når man er påvirket av MDMA, så føles det ekstra godt å pakke seg inn i et teppe eller ha fysisk kontakt med andre mennesker. På MDMA opplever man gjerne en seksuell metning, som gjør at man ikke nødvendigvis får lyst på seksuell tilfredsstillelse, men bare fysisk kontakt.

Den sterke følelsen av empati gjør at det føles naturlig å holde i hendene til de man prater med, uansett kjønn og seksuell legning. Når man prater sammen, så opplever man større åpenhet og frihet til å snakke om personlige ting, noe som bidrar til at man kan knytte sterkere bånd til de man er sammen med.

Jeg tror at MDMA er det koseligste rusglidemiddelet som fins. Hva tror du?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.