DEBATT

Tyske hjerneforskere avkles av norsk intelligensia!

Er vi sikre på at vi snakker om noe så enkelt og harmløst som et «verktøy»?

REVOLUSJON: Den digitale utviklingen er lynrask. Er vi sikre på at vi vet hva konsekvensene er?  Foto: Jan Haas /NTB Scanpix
REVOLUSJON: Den digitale utviklingen er lynrask. Er vi sikre på at vi vet hva konsekvensene er? Foto: Jan Haas /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Manfred Spitzer var i Norge i forbindelse med lanseringen av boken sin «Digital demens», og etter en forbausende stillhet i norsk offentlighet vedrørende hans konklusjoner, ble det et tilløp til debatt etter at Dagbladet spurte litt rundt.

Hjerneforsker ved UiO, Anders Martin Fjell, går retorisk til verks og «slakter» (skal vi tro Dagbladet) Spitzers konklusjoner: Bruken av ordet demens er håpløst i denne sammenheng, sier Fjell.

Man kan også bli betrygget over å lese at barn ikke er skadelidende under bruken av digitale medier, hverken i barnehagen, på skolen eller i hjemmet. Da skulle vel også saken være ferdigbehandlet? Især, skulle man tro, når det også kan gi «positive erfaringer», som Nina Bølgan uttrykker det.

Mari Ann Letnes på sin side, omtaler digitale media som en type verktøy, og sammenligner det med en hammer eller en penn. Ganske ufarlige saker, med andre ord.

En av de mest kompliserte former for informasjonsteknologi verden har sett noensinne, sammenlignes i en håndvending med en penn eller en hammer. Her har man virkelig perspektivene i orden. Spitzers argumentasjon er raffinert, belagt med forskning og later til å være veldokumentert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer