Vi bør følge Sverige

Når palestinerne i løpet av november går til FN med sine krav, bør Norge anerkjenne Palestina som stat.

ANERKJENT: Det britiske underhuset har fattet et en ikke-bindende avgjørelse om å anerkjenne Palestina og SV har tatt til orde for at Norge burde gjøre som svenskene, og tre inn i rekken av de til nå 135 nasjonene som anerkjenner den palestinske staten. Foto: Luke MacGregor / Reuters / NTB Scanpix
ANERKJENT: Det britiske underhuset har fattet et en ikke-bindende avgjørelse om å anerkjenne Palestina og SV har tatt til orde for at Norge burde gjøre som svenskene, og tre inn i rekken av de til nå 135 nasjonene som anerkjenner den palestinske staten. Foto: Luke MacGregor / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 30. oktober erklærte den svenske regjeringen at Sverige anerkjenner Palestina.

Det britiske underhuset har fattet en ikke-bindende avgjørelse om det samme, og SV har tatt til orde for at Norge burde gjøre som svenskene, og tre inn i rekken av de til nå 135 nasjonene som anerkjenner den palestinske staten.

Både statsminister Erna Solberg og statssekretær i UD, Bård Glad Pedersen, har sagt at det ikke er aktuelt for Norge å følge svenskenes eksempel. «Vi tror på en tostatsløsning, men vi kan ikke anerkjenne en palestinsk stat før det er forhandlet fram en løsning», sa statsminister Solberg forrige uke.

Regjeringens argument hviler altså på antagelsen om at en anerkjennelse av Palestina nå vil være et hinder for fred.

Regjeringens logikk er den samme som den USA og Israel tar i bruk når de argumenterer for at palestinernes forsøk på å bli anerkjent som stat, og få FN-medlemskap, utenfor fredsprosessen er ødeleggende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer