DEBATT

Brennpunktert

Norsk-Pakistanere som lever godt skyver de som har problemer under teppet.

BRENNPUNKT: Ulrik Imtiaz Rolfsens dokumentar «frivillig tvang» skaper debatt om arrangerte ekteskap. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BRENNPUNKT: Ulrik Imtiaz Rolfsens dokumentar «frivillig tvang» skaper debatt om arrangerte ekteskap. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

"Hva skjer?"

"Ulrik Imtiaz Rolfsen sier noe dritt om oss pakistanere!"

"Igjen? Hvem har tildelt han ekspertise?"

"Veit ikke ass, jeg klikker! Fyren er virkelighetsfjern."

"Word."

Tenk deg en verden der rusomsorgen heller vil fokusere på de som er avholds og nyktern for å holde fasaden av institusjonen vedlike, der purken blåser i kriminell virksomhet når man har belegg for at flertallet av befolkningen ikke er skurker, eller der mennesker som ikke har vært utsatt for sexpress blir kraftig provosert av voldtektsofre som snakker ut - og overgrepsmennene griner seg til en offerrolle. Urettferdig?

Slik kan debatten som utartet seg etter Rolfsens dokumentar føles for ofre av tvangsekteskap og sosial kontroll når pakistanere som lever godt bevisst unngår de som sliter, kun fordi man ikke ønsker å tape ansikt i en kultur vedrørende en problematikk man personlig ikke kjenner seg igjen i.

Eller enda verre, stjeler rollen som den svake part ved å hevde at det vil være ubehagelig å gå på skole, jobb og aktiviteter i frykt for at de utenfor miljøet kommer til å tro de har en utdatert mentalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer