DEBATT

Kjære likestilte 2014-mann

Jeg digger deg. Du gjør ting faren din aldri ville drømt om å gjøre.

MENN: Har du noen gang skylt ut restene av det tomme syltetøyglasset, satt det til tørk, lagt det riktig sted i huset og en vakker dag gått til glasscontaineren med det (uten at Kvinnen maste)? spør kronikkforfatteren.    Foto: Sara Johannesen
MENN: Har du noen gang skylt ut restene av det tomme syltetøyglasset, satt det til tørk, lagt det riktig sted i huset og en vakker dag gått til glasscontaineren med det (uten at Kvinnen maste)? spør kronikkforfatteren. Foto: Sara Johannesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Du leverer og henter i barnehagen, setter i oppvaskmaskinen etter middag, går på foreldremøter, kjører avkommet til trening, skifter bleier og går ut med søpla. De aller fleste blant dere skifter dekk på bilen (som Kvinnen har vasket), spikrer opp et bilde (som Kvinnen har kjøpt) og skifter lyspærer (som Kvinnen har kjøpt).

De aller fineste blant dere setter på en navnelapp (som Kvinnen har kjøpt) i avkommets nye ullundertøy (som Kvinnen har kjøpt) og smører matpakker et par ganger i uka (Kvinnen har sørget for at det er mat i kjøleskapet og at matboksen er ren).

Dere er flinke. Kjempeflinke, er dere. Det er bare det at vi kvinner er enda flinkere. Det er det vi blir syke av.  

Beklager å si det, men vi gjør akkurat det samme som dere — og så uendelig mye mer. Og det er så kjedelig å snakke om. Men vi må. Kjære 2014-mann, når tok du sist en gjennomgang av matvarene i tørrskapet og kastet det som har gått ut på dato? Har du noen gang skylt ut restene av det tomme syltetøyglasset, satt det til tørk, lagt det riktig sted i huset og en vakker dag gått til glasscontaineren med det (uten at Kvinnen maste)?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer