KOMMENTARER

Mer innvandring, takk

Christian Tybring-Gjedde forteller hvorfor partiet er i ferd med å synke. Uten innvandring stopper Frp, skriver Marie Simonsen.

FORLIS: I en ny bok sammenligner Christian Tybring-Gjedde Norge med Titanic. Vi er i ferd med å drukne i innvandring. Og partiet hans medvirker.
FORLIS: I en ny bok sammenligner Christian Tybring-Gjedde Norge med Titanic. Vi er i ferd med å drukne i innvandring. Og partiet hans medvirker. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Han er ikke den første som påstår det. Mange har opp gjennom åra ment at Frp er en "one trick pony", et ensaksparti, som appellerer til velgere av en grunn og bare den. Hver gang det har gått dårlig for partiet i valgkamper og meningsmålinger, har det spilt innvandringskortet for å minne velgerne om hvem som er originalen. Det slår sjelden feil, men har hatt en lei tendens til å gjøre Frp uspiselig for alle som ikke stemmer på dem.

Siv Jensen har møysommelig og med beviselig hell gjort partiet regjeringsreint og bredere. Men nissen er blitt med på lasset. Frp?s statsråder gjør en utmerket jobb, som Christian Tybring-Gjedde sa til Dagbladet i helga, men for andre velgere. Han mener Frp har byttet sjela mot regjeringsmakt, og Frp-statsrådene er for lite opptatt av hvordan innvandring ødelegger Norge.

Dermed blir det igjen opp til ham. Han sammenliknet en gang det politiske Norge med Disneyworld, nå må han bruke sterkere ord. Det er Titanic. I boka "Mens orkesteret fortsetter å spille" bruker han Titanic-forliset som en metafor for en naiv politikk; Norge drukner i flyktninger, landet er i ferd med å gå under, mens politikere og presse spiller videre som om ingenting har skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer