DEBATT

Ikke flytt mobberne

Mobbere bør flyttes til nye skoler, mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Jammen er vi gode på brannslukking og kortsiktige løsninger, tenker jeg da. Å flytte på et problem er langt ifra det samme som å løse problemet.

- FLYTTER PROBLEMER: Statsråd Torbjørn Røe Isaksen var blant tusenvis som søndag ettermiddag i Oslo gikk i fakkeltog mot mobbing.
- FLYTTER PROBLEMER: Statsråd Torbjørn Røe Isaksen var blant tusenvis som søndag ettermiddag i Oslo gikk i fakkeltog mot mobbing. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg lurer på, Isaksen, hvilke skoler det er du snakker om? Skoler som er godt kjent med mye mobbing, eller skoler som har svært lite av det? Ingen av delene høres spesielt ideelt ut. Kanskje mener du helt nye skoler; institusjoner fulle av mobbere? Personlig tenker jeg at dette vil være å gå en god del tiår tilbake i tid, da vi plasserte andre såkalte utskudd av normalbefolkningen i egne boliger, slik at resten av samfunnet slapp å se på dem. Norge står for toleranse og solidaritet utad i verden, men å begynne å skille klinten fra hveten ligner ikke på en nasjon å være stolt over i mine øyne.

Når, Isaksen, mobber man egentlig i den grad at man må lukes ut av miljøet sitt? Holder det å kaste viskelær på jentene på fremste rad, må man forfølge dem, eller plage dem også fysisk? Det er vanskelig å vite hvor Isaksen mener at denne grensen bør gå. På et tidspunkt kan mobbing bli såpass intenst at det fører til uutholdelige situasjoner. Da er det klart at dette er et problem, men vi skal huske på at her er det barn vi snakker om, og at alle saker har flere sider. Barna skal ivaretas og aller helst bør man ta tak i rota på problemet før det får muligheten til å eskalere, ikke brannslukke ved å flytte på et barn i det skolen står i flammer. Dersom man setter inn forebyggende tiltak som gir barna våre strategier til å vite hvordan de skal te seg for å oppleves, også for seg selv, som et betydningsfullt individ uten å rakke ned på andre slipper vi unna mye brannslukking senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer