Folkehøgskolen reddet meg

Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide: Folkehøgskolen er en alternativ vei for dem som trenger en pustepause fra enhetsskolen. Så vær så snill. Istedenfor å kutte i støtten til folkehøyskolene, hvorfor ikke øke den?

FANT SIN EGEN VEI: - I en fortapt hverdag i Bergen, hvor jeg søkte meg mer og mer til et liv der jeg drev gatelangs, uten mål og mening, tok min mor saken i egne hender. Bak min rygg søkte hun meg inn på en folkehøgskole, skriver Massie. Han fant retningen videre der. og den gikk blant annet til Chile, med Jarle Andhøy og resten av mannskapet på Berserk. Foto: Torbjørn Grønning
FANT SIN EGEN VEI: - I en fortapt hverdag i Bergen, hvor jeg søkte meg mer og mer til et liv der jeg drev gatelangs, uten mål og mening, tok min mor saken i egne hender. Bak min rygg søkte hun meg inn på en folkehøgskole, skriver Massie. Han fant retningen videre der. og den gikk blant annet til Chile, med Jarle Andhøy og resten av mannskapet på Berserk. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen rakker ned på den etablerte enhetsskolen. De mener at dagens skole passer langt fra alle - og at man må dyrke alternativer.

BRA! Ungdom lærer forskjellig. Noen i en teoritung skole - andre ved å løpe gjennom skogen, for så å regne ut gjennomsnittsfarten sin. Viktigheten av å kunne tilby alternativer til noe som for meg oppfattes som en interessedrepende og teoritung skoletilværelse, kan ikke overvurderes.

Når regjeringen nå legger frem statsbudsjettet, velger de å løse dette ved å kutte en vesentlig del av støtten til folkehøgskolene. Så, de vil dyrke andre veier, men samtidig kutte den siste sosialt aksepterte sideveien å gå?

I dagens samfunn blir racet for å komme seg kjappest mulig gjennom det etablerte utdanningsløpet sterkere og sterkere. Man skal komme seg i mål, og det fort!

Idet man avslutter ungdomsskolen, er det ikke så viktig å finne ut hva man ønsker å gjøre med livet sitt. Det viktige er at man kommer seg raskt videre i utdanningsløpet. Og etter videregående, kjapt inn i studiene. De trygge studiene. Du skal stå racet ut, med skylappene du selv og andre setter på i redsel for at du kanskje løper feil vei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer