DEBATT

IPCC har bevisbyrden

Klima er hele tiden i endring.

Faksimile Dagbladet 20. november.
Faksimile Dagbladet 20. november. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Marius Holm skriver i Dagbladet 20. november at undertegnede bør bevise sin hypotese om at det ikke finnes menneskeskapte klimaendringer. Dette er å snu problematikken på hodet. Det er IPCC som må bevise sine påstander. I den anledning utfordrer jeg (og flere andre) konklusjonene til IPCC. IPCC har advart mot stigende havnivå som følge av menneskeskapte klimapåvirkning.

Havnivåstigningen er på ca 3mm/år og stigningen er i tråd med temperaturøkningen etter den lille istid. Dette er relativt nøyaktige målinger/observasjoner foretatt med satellittmålinger, GPS og tidevannsobservasjoner. Det er ingenting som tyder på en ytterligere økning forårsaket av menneskeskapte tillegg som følge av issmelting eller temperaturøkning. Det finnes en del publikasjoner på dette området blant annet publisert av professor Willy Fjeldskaar. Motbevisene som Holm etterlyser finnes allerede.

Når det gjelder klimaet så er det i endring hele tiden. Et enkelt søk på nettet vil resultere i flere lærerike historier ofte med et dramatisk utfall. For eksempel døde kanskje så mye som 1/3 av Europas befolkning i årene 1315-1321 fordi klimaet plutselig forandret seg og avlingene slo fullstendig feil. Dersom IPCCs numeriske modeller skal overbevise meg må blant annet enkeltsimuleringer være i stand til å treffe på et tilstrekkelig antall slike kjente klimaendringer over et lengre tidsrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer