DEBATT

Hverdagsproblemet angst

Da jeg satte meg på 37-bussen mot Nydalen i dag, følte jeg at bena mine døde. Det var ingen muskler der, jeg var lam.

ANGST: Man blir kreativ når man tenker at man ikke vil drite seg ut ved å dø foran kollegaene sine. Noen ganger handler arbeidsdagen om å tenke på unnskyldninger for å dra. Foto: Colorbox
ANGST: Man blir kreativ når man tenker at man ikke vil drite seg ut ved å dø foran kollegaene sine. Noen ganger handler arbeidsdagen om å tenke på unnskyldninger for å dra. Foto: Colorbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I dag klarte jeg ikke mer. Jeg hadde hele dagen kjent på at «nå dør jeg nok» mens jeg satt på jobb, men klarte å distrahere meg selv. Det betyr at jeg hadde satt på partymusikk og mimet/danset til, latet som jeg var på fest og hadde det gøy. Prøvde å overbevise meg selv om at jeg egentlig syntes livet var dødsfett. Hadde gått inn på do og gjort jumping jacks for å kjenne på pulsen (dette trikset plukka jeg opp på Orange is the new black) så jeg ikke skulle tro at pulsen var ikke-eksisterende. Pustet med magen og nesa, rolige drag. Angsten kom og gikk, og jeg klarte å holde den på avstand, nok til at jeg klarte å kommunisere med kollegaer og kunder som om jeg var helt normal.

Jeg gikk fra jobb 20 minutter før arbeidstiden var over, og sa til kollegaer: «er i bakrus, haha. Jeg var på fest i går og er sliten.» Faktum var at jeg ikke ville dø på et slitent kontor med en forferdelig Munch-etterligning på veggen. Jeg hadde flere ganger i løpet av dagen tenkt på unnskyldninger for å gå hjem. «Å helvete, jeg har glemt en tannlegetime!» «Jeg sitter i styret i borettslaget og de er i panikk over en vannlekkasje!». Man blir kreativ når man tenker at man ikke vil drite seg ut ved å dø foran kollegaene sine. Jeg klarte å roe meg selv ned et visst antall ganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.