DEBATT

- Skal politifolk sitte hjelpeløse mens gjerningsmannen bestemmer hva som skal skje videre?

Politimann i Oslo svarer politimester Arne Hammersmark.

BEVÆPNING: Politimester Arne Hammersmark i Gudbrandsdalen politidistrikt uttalte seg etter at en politibetjent ble skutt på Vinstra natt til fredag. Han får i dag svar fra Jan Erik Bresil, politimann i Oslo (innfelt). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BEVÆPNING: Politimester Arne Hammersmark i Gudbrandsdalen politidistrikt uttalte seg etter at en politibetjent ble skutt på Vinstra natt til fredag. Han får i dag svar fra Jan Erik Bresil, politimann i Oslo (innfelt). Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære politimester Arne Hammersmark.

I kjølvannet av det tragiske drapsforsøket på en kollega på Vinstra vil jeg starte med å uttrykke min støtte og sympati. Vi håper alle at vår kollega blir helt frisk og er tilbake i tjeneste så raskt som mulig.

I bevæpningsdebatten har du og flere andre politimestre tatt standpunkt mot bevæpning. Den 27.11.14 i Nettavisen under overskriften «Det hjalp ikke at han var bevæpnet» og den 28.11.14 i Dagbladet har du uttalt deg. I den siste artikkelen går du imot bevæpningen som skal beskytte dine ansatte mot et varslet terrorangrep. Jeg var selv mot bevæpning de første årene i politiet. Dette har endret seg etter jeg møtte virkeligheten på gata. Jeg er skuffet over hvilke holdninger du viser til dine ansattes sikkerhet gjennom dine uttalelser.

Din uttalelse til Nettavisen om at hendelsen på Vinstra har argumenter for begge sider i bevæpningsdebatten virker lite gjennomtenkt.  Vi er begge enige om at situasjoner hvor man uforberedt møter farlige psykisk syke personer taler for bevæpning. Til den andre siden tillegger du argumentet at «politiet ble skutt på selv om de var bevæpnet».  Hvordan kan dette noen gang være et argument mot bevæpning? At denne ene situasjonen ikke ga dine ansatte tid til å forsvare seg først, mener du er et argument for at andre ikke skal få muligheten til å forsvare seg i morgen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.