DEBATT

Vi harselerer ikke med noen!

Vi krever respekt fra Norsk Forbund for Utviklingshemmede.

De fleste av de som bor i Tangerudbakken er medlemmer i Nfu, nå vil de tenke nøye gjennom medlemskapene sine.  Foto: John T. Pedersen / Dagladet
De fleste av de som bor i Tangerudbakken er medlemmer i Nfu, nå vil de tenke nøye gjennom medlemskapene sine. Foto: John T. Pedersen / Dagladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Jens Petter Gitlesen: Vi har lest det du sa til Dagbladet den 8. desember der du kritiserer tv-seriene som er lagd med oss og om oss som bor i Tangerudbakken borettslag. Vi tror du har misforstått ganske mye! Og vi leste innlegget ditt i samme avis på tirsdag. Det er fint at du tar opp viktige forhold som må bli bedre for mange, men du må slutte å bruke oss slik du nå gjør. Det liker vi ikke!

Vi har ikke vært med i en tv-serie som forteller om hvordan alle som er utviklingshemmet er eller har det. Vi har vært med i fire serier som forteller litt om hvordan vi har det i livene våre, hvordan vi bor og hvordan vi ellers har det, sånn stort sett. Vi har det bra, vi kan mye og vi klarer mye og vi trives med hverandre. Og vi får stort sett hjelp når vi trenger det. Og aller helst skulle vi ønske at flere utviklingshemmede kan bo slik som oss.

Når vi har reist på ferie sammen, er det for å vise at også vi som er utviklingshemmet, greier det, trenger det og har stor glede av det; som alle andre! Seilturene vi var med på, var utfordrende og ga oss mange flotte opplevelser. Men aller mest: vi klarte det! Noen kaller det mestring. Mottoet under seilturene var ALLE KAN, og det kunne vi!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer