KOMMENTARER

Det handler om henne

Kvinnemaraton på høye hæler kan ha en livsviktig effekt.

VOLD MOT KVINNER:  Supermodell Gisele Bundchen med et oransje armbånd solgt til inntekt for FN-kampanjen mot vold mot kvinner.
VOLD MOT KVINNER: Supermodell Gisele Bundchen med et oransje armbånd solgt til inntekt for FN-kampanjen mot vold mot kvinner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Empire State Building, FN-bygningen og Piazza del Popolo lysende oransje i nattemørket. Hollywoods Teri Hatcher og store demonstrasjonstog i Bangladesh og Kambodsja kledd i oransje. Høyhælte sko merket med navn på drepte kvinner i Romania. Gisele Bundchen med håndlaget oransje armbånd på Instagram.

De siste 16 dagene har aktivister over hele verden gjort sitt for å sette søkelys på vold mot kvinner. En av tre kvinner blir utsatt for vold i løpet av livet. Kvinner mellom 15 og 44 år har større sjanse for å dø eller bli lemlestet som resultat av vold fra menn enn fra kreft, malaria, trafikkulykker og krig til sammen. Mellom 700 000 og 4 millioner jenter og kvinner blir hvert år tvunget inn i eller solgt til prostitusjon.

Også i Norge er hvert fjerde drap et partnerdrap, og tida etter FNs internasjonale dag mot vold mot kvinner 25. november har vært preget av kampanjer som «Taushet tar liv» og «16 dager», med filmer og røde knapper mot vold. Det er bra at det blir fokusert på problemet, men lett å ironisere over effekten av et 80 meters «Fashion Marathon» på Piazza Vittorio i høye hæler. Den målbare effekten på Malalas kamp mot Taliban er ikke lett å påvise. Heldigvis har kampanjene også et spesifikt publikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer