DEBATT

Rausere asyl- og flyktningpolitikk

Asyl- og flyktningpolitikken har blitt rausere med Fremskrittspartiet i regjering, enn den var under Arbeiderpartiet. Vil Ap-leder Jonas Gahr Støre gå med på at det er bra?

De blåblå er rausere enn de rødgrønne:  «Status var at det under de rødgrønne ble sendt ut 746 barn i 2010, mens det pr. november 2014 er sendt ut 543 barn», skriver Abid Raja og André Skjelstad. De peker på at Frp, og leder Siv Jensen, har sluppet inn flere asylbarn i regjering enn Ap, og leder Jonas Gahr Støre. Foto: Christian Roth Christensen
De blåblå er rausere enn de rødgrønne: «Status var at det under de rødgrønne ble sendt ut 746 barn i 2010, mens det pr. november 2014 er sendt ut 543 barn», skriver Abid Raja og André Skjelstad. De peker på at Frp, og leder Siv Jensen, har sluppet inn flere asylbarn i regjering enn Ap, og leder Jonas Gahr Støre. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Både tall og vedtak dokumenterer status. La oss starte med et oppslag i NRK Dagsrevyen 11. november. Tema var utsendinger av asylbarn. NRK hadde hentet inn tall fra 2009 til 2014 for å dokumentere fakta. Status var at det under de rødgrønne ble sendt ut 746 barn i 2010, mens det pr. november 2014 er sendt ut 543 barn. La det være helt klart. Både Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Venstre skulle gjerne sett at flere asylbarn skulle fått opphold i Norge. Dette er alle partier som sloss for barn som Neda (13), som dessverre ble kastet ut av Norge etter 10 år på asylmottak i Sandnes. Utsagnet «Jeg liker Norge, men Norge liker ikke meg», er hjerteskjærende for de fleste med et raust sinnelag.

Vi skulle gjerne sett at flere asylbarn fikk opphold på et tidligere tidspunkt. Med det nye regelverket for lengeværende asylbarn er vi likevel kommet et viktig skritt videre. Den nye forskriften er en liberalisering i forhold til dagens regelverk, og det viktigste for Venstre har vært å få til en varig endring for lengeværende asylbarn hvor det skal legges større vekt på hensynet til barns beste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer