DEBATT

Føl vårt hvite raseri!

Afrikanere drukner i Middelhavet på flukt fra krig og fattigdom. Samtidig påstås det at Norge nærmest blir et diktatur hvis man ikke kan omtale den typen folk som drukner som «negere».

Hat av det «korrekte»:  «Den mest ekstreme formen som hatet mot det «politisk korrekte» har, er trolig den svenske nazisympatisøren Dan Park. Park opplever økende støtte,for sine postere av Hitler som Kristus, Breivik som moteikon og afrikanere som lynsjede. Foto: Drago Prvulovic/NTB Scanpix
Hat av det «korrekte»: «Den mest ekstreme formen som hatet mot det «politisk korrekte» har, er trolig den svenske nazisympatisøren Dan Park. Park opplever økende støtte,for sine postere av Hitler som Kristus, Breivik som moteikon og afrikanere som lynsjede. Foto: Drago Prvulovic/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er paradoksalt at etniske nordmenn som blir så inn i margen forarget over at noen misliker ord som «neger», ofte har liten forståelse for at de omtalte menneskene kan ha et problem med det. Slik opererer man med maksimal forståelse av betydningen av et perifert anliggende for en selv, og med minimal forståelse av betydningen for menneskene som så ofte blir behandlet i tråd med ordbruken.

Et slags høydepunkt var da språkprofessor Finn-Erik Vinje mente at mennesker som er født med «lyter» må godta at flertallet - vi lytefrie - lager ord for å betegne dem. Alt annet er utålelig politisk korrekt. Dermed må ikke bare lytefulle svarte mennesker godta de merkelappene den hvite majoriteten foretrekker. Kortvokste må godta at de kalles «dverger», og venstrehendte må forbli «keivhendte». Ingen nåde skal vises, ingen empati, ingen selvkritikk. Språkprofessoren gir oss slik en språknorm fra navlebeskuelsens glansdager. Med andre ord: Etter noen hundre år med hvit undertrykkelse, klarte vi å få til noen tiår med sånn delvis selvransakelse, og så var det tydeligvis nok. Så var det faktisk rent for mye for noen av oss. Så ble vi både lei og aldri så lite forbannet. Føl vårt hvite raseri!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer