DEBATT

Lust actually

Hva kan vi lære om kjærlighet fra filmen Love Actually? Forhåpentligvis ingenting.

LOVE ACTUALLY: Filmen med Hugh Grant og Martine McCutcheon er blitt en juleklassiker for mange. Artikkelforfatteren lurer på hvorfor.
LOVE ACTUALLY: Filmen med Hugh Grant og Martine McCutcheon er blitt en juleklassiker for mange. Artikkelforfatteren lurer på hvorfor. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I går ble den etter hvert kjente og kjære klassikeren Love Actually sendt på NRK i god førjulstradisjon. Filmen hadde knapt begynt før twitter-feeden raskt ble fylt opp av sukkersøte tweets fra kjente og ukjente som kunne fortelle at de hadde benket seg foran TV'en. Favorittøyeblikk og sitater kom på løpende bånd, og mange er visst av den oppfatning at det ikke er ordentlig jul før Bill Nighy og co har entret skjermen. Hele Norge, fra Bjørnar Moxnes til Torbjørn Røe Isaksen, synes å ha en soft spot for denne filmen.

Selv har jeg aldri hatt noe særlig forhold til den, men bestemte meg for å gjøre som resten av befolkningen i går, i et forsøk på å forstå hva det er med filmen som rører ved så mange.

To og en halv time senere har jeg ikke kommet noe nærmere et svar på det. Tvert imot.

«Kjærlighet er overalt, hvis du ser etter den». Budskapet filmen åpner med er unektelig vakkert, iscenesatt på en flyplass, der tilfeldige fedre og sønner, mødre og døtre, menn og koner, kjærester og gamle venner omfavner hverandre i ankomsthallen akkompagnert av stemmen til Hugh Grant. Problemet er bare at dette er en svært lite treffende introduksjon til det vi får presentert i de to og en halv timene som følger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.