DEBATT

Retusjeringsfrue

Vent litt før du finner fram det applauderende emotikonet og lovord som bare finnes i vokabularet ditt på denne tiden av året, skriver Thea Steen.

ÆRLIG?: «Hadde fruen innrømmet noe som helst, om ikke journalister hadde forsøkt å konfrontere henne med det før blogginnlegget i det hele tatt ble opprettet?» spør blogger og journalist Thea Steen. Foto: Dagbladet
ÆRLIG?: «Hadde fruen innrømmet noe som helst, om ikke journalister hadde forsøkt å konfrontere henne med det før blogginnlegget i det hele tatt ble opprettet?» spør blogger og journalist Thea Steen. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Fotballfrues blogg, 26. desember 2014: «(...) Jeg har hatt perioder hvor jeg har følt meg elendig etter slike kommentarer, jeg har hatt dårlige dager og bilder som jeg har følt har sett helt feil ut, og da har det dessverre kjentes helt ok å endre litt på størrelsen på en arm, bein eller andre ting.»

Der kom den. Ikke som lyn fra klar himmel, kanskje, men definitivt som en slags ærlighetsbombe av et blogginnlegg, midt mellom pinnekjøtt, juleøl og bestemors sirupssnipper. Den ærlige, åpenhjertige, tåreframkallende innrømmelsen. Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen, én av vårt lille lands aller mest leste og profilerte bloggere, manipulerer bilder av seg selv for at leserne hennes skal sitte igjen med et bilde av en blogger som er enda tynnere enn det hun faktisk er.

610 velvalgte ord, plassert i en heller upåklagelig perfekt rekkefølge. Fotballfrue går rett på sak, skriver at hun i seks år har opplevd «et enormt press på hvordan du skal se ut», forteller om hvordan leserne pirker på utseendet hennes. «Føttene mine er for lange, håret for kort, fingrene for tynne, brynene er feil, puppene for store eller for små». Og avslutningsvis: Et «jeg er lei meg» og en bønn om tilgivelse. Undervurder ikke Fotballfruens formidlingsevne. Det er garantert flere lesere som sitter igjen med blanke øyne etter å ha scrollet seg gjennom innlegget, før de etterlater seg en digital klam klem i kommentarfeltet. «Respekt!». «Åpent og ærlig». «Modige deg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer