DEBATT

Når Dagbladet slakter ei Fotballfrue

Julas skup er å henge ut en tidligere anorektiker fordi hun ville pynte på kroppen sin, skriver Guri Idsø Viken.

KRITISK: «Det er ingenting annet enn hyklersk hver gang mediene beskylder unge jenter for å opprettholde et kroppspress de selv har skapt og fortsetter å skape hver gang de pynter forsida si med slanking, rumpe eller treningshysteri» skriver Guri Idsø Viken om avsløringen av fotballfrue Caroline Berg Eriksens (bildet) retusjering av bilder. 
Foto: Nina Ruud / Dagbladet
KRITISK: «Det er ingenting annet enn hyklersk hver gang mediene beskylder unge jenter for å opprettholde et kroppspress de selv har skapt og fortsetter å skape hver gang de pynter forsida si med slanking, rumpe eller treningshysteri» skriver Guri Idsø Viken om avsløringen av fotballfrue Caroline Berg Eriksens (bildet) retusjering av bilder. Foto: Nina Ruud / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Fotballfrue innrømmer alt. Saken lyser mot oss fra Dagbladets og VGs nettsider. Avisene har jobba på i jula. De har funnet én kommentar fra et kommentarfelt i 2012, der blogger Caroline Berg Eriksen, da kjent som Fotballfrue, hevder at hun ikke retusjerer bildene sine. Men avisene vet bedre.

De har nemlig tilgang på originaler og kan bevise at bildene nettopp er retusjerte. Dessuten har de snakket med mange fotoeksperter som er enige. Og nå har de altså fått bloggeren til å innrømme det og, ikke minst, beklage.   For noen framstår det sikkert som julas skup og samfunnsoppdrag vel utført. Journalistene viser tørt til at Berg Eriksen har mange lesere og påvirker de unge, det er klart det har betydning hvordan hun framstår.

Nå må vi ta ansvar og vise de unge at forbildene deres ikke er som de tror. Så forhindrer vi kanskje at noen sulter seg i jula mens vi andre fråtser i sauefett.   Det er selvfølgelig riktig dette med forbilde, og det er jo bra om de unge endelig har fått et par høye beskyttere i den gufne medievirkeligheten. Da jeg vokste opp, hadde jeg for eksempel bare Hollywoodkjendiser å se opp til, og det var aldri noen som fortalte meg at de samme avisene hadde pynta på dem. Tenk så mye bedre det blir nå, når de forteller deg sannheten.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer