DEBATT

Pietistfeminismen

Hvorfor er det et problem at folk tenker på å ligge med andre folk?

Karl Ove Knausgård  er inne på noe, men pietistfeministene ødelegger for alle gode poenger, skriver Ingebjørg Berg Holm.
Karl Ove Knausgård er inne på noe, men pietistfeministene ødelegger for alle gode poenger, skriver Ingebjørg Berg Holm. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Knausgård er generaliserende, men han er inne på noe. Veldig mange menn tenker på å ligge med damer. Ikke alle menn, så klart. Noen tenker mer på å ligge med menn. Damer tenker også på å ligge med menn. Eller damer. Folk tenker i det hele tatt mye på å ligge med folk. Hvorfor er det et problem?

I gamle dager var det religiøse pietister som syntes det var problematisk. Rene tanker, gutten min! Nå har pietitsfeministene overtatt ansvaret for å offentlig påpeke tankesynd. Ikke tenke stygge tanke, Knausegutt!

Pietistfeminismen har boblet fram i år. Kvinner framstilles som og/eller inntar posituren som seksualobjekt i alle tenkelige og utenkelige sammenhenger. Seksualisering, objektivering er blitt så normalt alt vi blir numne. Det er all grunn til å bli forbanna over det!

Men alt til sin tid. Noen ganger ønsker vi faktisk alle å være et seksualobjekt. For en kjæreste, ektefelle eller elsker. Syndige tanker for pietister, men helt naturlige for menneskene. Noen ganger ser vi på folk, og tenker på sex. Som likhetsfeminist tror jeg at begge kjønns hjerner er i stand til å tenke på flere ting samtidig. Å tenke koffert om noen utelukker ikke at man ikke tar dem på alvor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer