DEBATT

Juleferiens krigsveteran

Denne jula har jeg virkelig sloss for å ikke dra til utlandet. Denne jula har jeg vært i krig mot min egen familie. Denne jula gjorde jeg alt jeg kunne for å ikke bli giftet bort.

JULEFERIEN  er ikke bare fred på jord, for mange er det også en kamp mot tvangsekteskap. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra
JULEFERIEN er ikke bare fred på jord, for mange er det også en kamp mot tvangsekteskap. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha hørt mange skrekkhistorier fra andre pakistanere om hvor «norske og ødelagt» barna deres hadde blitt av å bo her, valgte min onkel å flytte til Pakistan med sin familie mens ungene fortsatt var små og upåvirket av samfunnet. Han rådet min far til å gjøre det samme, men pappa var ikke bekymret. «Bare vent og se,» sa faren min, «mine barn vil aldri bli norske.»  

Ettersom årene gikk, og jeg kom i puberteten, angret min far veldig på at han ikke dro. Jeg begynte å være mer ute enn inne, spilte satanmusikk på full guffe alene på rommet, og maste om å dra på juleball i kjole. Helvete var løs hver gang jeg hadde vært ute og spilt fotball med gutter.  

Jeg fikk virkelig høre det da de fant min tegneblokk med nakne kropper, og de klikket i vinkel da de oppdaget minishorts i skapet- men det var da pappa fant min private skrivebok med ulike tekster, jeg virkelig fikk kjenne på hva det vil si å være en dårlig jente. Jeg var fjorten år da de begynte å mistenke at jeg ikke lenger var jomfru bare fordi jeg hadde skrevet ordet «pikk.» De dro meg ned til fastlegen for å dobbeltsjekke om jeg hadde hinna på plass.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer