KOMMENTARER

Luftige løfters gift

I fjorten år har Frp skreket seg hese om mulla Krekar. Før valget lovet Siv Jensen å hive mannen ut av landet. Nå spreller hun i stedet i sitt eget garn.

SNART FRI:   Mulla Krekar, Najmuddin Faraj Ahmad  idet han ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo Tingrett. Her sammen med advokat Arvid Sjødin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SNART FRI: Mulla Krekar, Najmuddin Faraj Ahmad idet han ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo Tingrett. Her sammen med advokat Arvid Sjødin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Hadde ikke mulla Krekar eksistert og bodd i Norge, måtte Frp ha funnet ham opp. Mannen med de brennende øynene, det lange skjegget og den giftige tungen er prototypen på hvordan en muslimsk terrorist skal se ut og oppføre seg. Det er helt ufarlig å angripe Krekar. Alt han står for er helt uten støtte i det norske folk. Hans ekstreme religiøse synspunkter, støtten til Osama bin Laden, hans trusler og forakt for demokrati, likestilling og rettsstaten - alt gir vond smak i munnen. Derfor er det tverrpolitisk enighet om at utvisningsvedtaket mot Krekar skal iverksettes så raskt det er forsvarlig. Alle partier på Stortinget mener det.

For Fremskrittspartiet har Krekar-saken likevel hatt en spesiell plass i partiets agitasjon og politiske løfter. Krekar har ikke bare vært en lett gjenkjennelig og nyttig motstander, hans sak har også gitt Frp mulighet til harde angrep på rettsvesenet, innvandringsbyråkratiet, misforstått humanisme og andre partiers unnfallenhet og handlingslammelse. Allerede i 2002 var Per Sandberg hard i klypene. Den gangen var han nestleder i Stortingets kommunalkomite, og uttalte at han ikke hadde noe mot at Krekar ble utlevert til land som praktiserer dødsstraff. Sandberg sa til VG:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer