DEBATT

Feministisk «realitysjekk»

Mens dere er opptatt av å knulle Knausgård, risikerer vi å bli slått ned til blods for å i det hele tatt tenke tanken høyt.

FEMINISTER  bør bruke mindre tid på Karl Ove Knausgård (bildet) og mer på de virkelige samfunnsutfordringene. Foto: Dagbladet
FEMINISTER bør bruke mindre tid på Karl Ove Knausgård (bildet) og mer på de virkelige samfunnsutfordringene. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Tenk at vi i dag som norske kvinner kan ytre våre meninger uten stopp når vi bare for noen år siden måtte tie i forsamlinger. Tenk at idag elsker vi våre håndballjenter som alltid tar gull når vi tidligere mente idrett ikke var for kvinner. Idag er det ingen som glor stygt på deg om du tenker på å komme deg ut av et forhold, men den gang ble vi utstøtt for å skille oss, og Ibsen fikk pepper for å skrive «Et dukkehjem» fordi Nora var selvstendig.

Tenk at vi i dag har rett til å bestemme selv når vi før måtte adlyde mannen til punkt og prikke, og faren vår giftet oss bort med en som skulle sikre gårdsarven. I dag kan vi gå med de klærne vi vil, men for en liten stund siden måtte vi kun ikle oss skjørt som ikke skulle bestige ankelen- for ankelen var opphissende for menn.

Frigjøringskampen har reddet oss, og idag er vel bare utfordringen lik lønn og mindre press på utseende, eller hva?

Nei. Det finnes fortsatt norske kvinner som ikke har eierskap over egen kropp.

Jeg kjenner jenter som unngår å delta i fritidsordningen fordi de er blitt lært at jomfruhinnen kan sprekke av fysisk aktivitet, noe de ønsker å unngå så bryllupsnatten ikke blir fatal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer