EN FORNÆRMELSE: For vanlige norske muslimer er det selvsagt en fornærmelse når Fahad Qureshi utgir seg for å representere dem, mener Akerhaug. Foto: Anette Karlsen / Scanpix.
EN FORNÆRMELSE: For vanlige norske muslimer er det selvsagt en fornærmelse når Fahad Qureshi utgir seg for å representere dem, mener Akerhaug. Foto: Anette Karlsen / Scanpix.Vis mer

Hykleren med to tunger

Selv om Qureshi ikke vil støtte terrorhandlingen i Paris, er han med å legitimere drap på personer som skriver eller ytrer seg på en måte han anser for krenkende.

Meninger

Lederen av en av Norges største muslimske organisasjoner, Islam Net, sier han tar avstand fra terror. Men selv støtter han dødsstraff for karikaturtegninger.

Terrorister opererer ikke i et vakum. De som slo til mot redaksjonen i Charles Hebdo i Paris gjorde det fordi millioner av muslimer har reagert med sinne og hat etter publiseringen av karikaturtegninger av profeten Mohamamd i dette magasinet og andre publikasjoner.

I Norge, som i andre land, sitter noen og heller bensin på bålet. Én av dem er lederen av Islam Net, Fahad Qureshi. Han har blitt den viktigste frontfiguren for en nykonservativ vekkelse blant muslimske ungdommer vokst opp i Norge. Bevegelsen har med sitt radikale og bokstavtro budskap også tiltrukket seg mange norske konvertitter til islam. Et stort flertall av de tusentalls tilhørerne på de årlige fredskonferansene går på ungdomsskolen og videregående skole.

Etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hedbo har Qureshi flere ganger blitt invitert til NRKs studioer. Blant annet var han gjest på Aktuelt samme dag som terrorangrepet. På spørsmål fra Ole Torp svarte Qureshi at han tok avstand fra angrepet.

Men. Til sine egne kommuniserer Qureshi et helt annet budskap. Nettstedet «Muhammed.no» er eid av Fahad Qureshi. Her kan vi lese om angrepet på Charlie Hedbo:

«Charlie Hebdo og alle andre som har laget, trykket og publisert trakasserende tegninger eller videoer av profeten Muhammed (fred være med ham), får ingen sympati! Det er fordi disse er mobbere som håner, nedverdiger og sprer hat mot 1,6 milliarder muslimers mest elskede.»

Men det stopper ikke her. Islam Net sprer også fatwaer, altså religiøse domsavsigelser og vurderinger, fra nettsiden islamqa. Disse bruker Islam Net tid og ressurser på å oversette til norsk og legge på sine nettsider.

Det er interessant å lese hva slags spørsmål og svar som gis på denne siden om å drepe de som spotter og håner profeten Mohammad:

«Jeg hørte på et kassettopptak at alle som fornærmer profeten (fred være med ham) skal bli henrettet, selv om han angrer?» spør en innsender.

I svaret heter det blant annet som følger:

«Å fornærme profeten (fred være med ham) er en av de verste og mest forbudte handlinger, det er en vantro handling og innebærer frafall fra islam. De lærde er enige om at dette gjelder, spøk eller ei. Den som gjør dette skal henrettes, også om han angrer, og uansett om han er muslim eller vantro.»

For vanlige norske muslimer er det selvsagt en fornærmelse når Fahad Qureshi utgir seg for å representere dem. Men dessverre er han heller ikke alene om å ha disse holdningene. Ungdomsorganisasjonen oppgir å ha 2.000 medlemmer og er i så fall en av Norges største muslimske organisasjoner.

Selv om Qureshi ikke vil støtte terrorhandlingen i Paris, er han med å legitimere drap på personer som skriver eller ytrer seg på en måte han anser for krenkende. Dermed bidrar han til å legitimere islams bødler.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.