DEBATT

Hykleren med to tunger

Selv om Qureshi ikke vil støtte terrorhandlingen i Paris, er han med å legitimere drap på personer som skriver eller ytrer seg på en måte han anser for krenkende.

EN FORNÆRMELSE: For vanlige norske muslimer er det selvsagt en fornærmelse når Fahad Qureshi utgir seg for å representere dem, mener Akerhaug. Foto: Anette Karlsen / Scanpix.
EN FORNÆRMELSE: For vanlige norske muslimer er det selvsagt en fornærmelse når Fahad Qureshi utgir seg for å representere dem, mener Akerhaug. Foto: Anette Karlsen / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Lederen av en av Norges største muslimske organisasjoner, Islam Net, sier han tar avstand fra terror. Men selv støtter han dødsstraff for karikaturtegninger.

Terrorister opererer ikke i et vakum. De som slo til mot redaksjonen i Charles Hebdo i Paris gjorde det fordi millioner av muslimer har reagert med sinne og hat etter publiseringen av karikaturtegninger av profeten Mohamamd i dette magasinet og andre publikasjoner.

I Norge, som i andre land, sitter noen og heller bensin på bålet. Én av dem er lederen av Islam Net, Fahad Qureshi. Han har blitt den viktigste frontfiguren for en nykonservativ vekkelse blant muslimske ungdommer vokst opp i Norge. Bevegelsen har med sitt radikale og bokstavtro budskap også tiltrukket seg mange norske konvertitter til islam. Et stort flertall av de tusentalls tilhørerne på de årlige fredskonferansene går på ungdomsskolen og videregående skole.

Etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hedbo har Qureshi flere ganger blitt invitert til NRKs studioer. Blant annet var han gjest på Aktuelt samme dag som terrorangrepet. På spørsmål fra Ole Torp svarte Qureshi at han tok avstand fra angrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.