DEBATT

Er ikke en muslim en muslim?

If it walks like a duck...

PEGIDA med Max Hermansen som frontfigur, demonstrerer mot det de mener er en Islamisering av Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PEGIDA med Max Hermansen som frontfigur, demonstrerer mot det de mener er en Islamisering av Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Her er mitt svar til Astrid Hauge Rambøl på hennes kronikk i Dagbladet 19. januar 2015 - om de tre hovedproblemene jeg ser med muslimer i Norge.Påstand 1: «Kjønnslemlestelse er ikke et muslimsk problem, det er et problem som i all hovedsak forekommer i afrikanske land.»

Svar: De aller fleste som er og blir kjønnslemlestet av dem som er i NORGE, er jenter og damer fra Somalia. CIAs World Factbook oppgir kun en religion for Somalia; sunni-muslimer. Mitt hovedspørsmål: Hva gjør vi for å stoppe at flere jenter og damer som bor i Norge blir sendt til kjønnslemlestelse i hjemlandet? Og da skiter jeg egentlig i hvilken religion de måtte tilhøre, bare vi får stoppet denne faenskapen.

Påstand 2: «For det første føres det ikke statistikk over religiøs tilhørighet i Norge, og det gjør det vanskelig å si hvorvidt muslimer er spesielt kriminelle.»

Svar: Er ikke en muslim en muslim? Klar over at du er forsker og skal ha sikkerhet i dataene, men om en kommer fra et muslimsk land hvor 99 prosent er muslimer, praktiserer islam og bor i et parallellsamfunn i Norge med andre fra det samme landet som alle sammen er muslimer, er en da ikke muslim? (If it walks like a duck, ...)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer