KOMMENTARER

Kneblet? Saklig.

Så ofte slipper Christian Tybring-Gjedde faktisk til i norske medier.

KNEBLET?  Christian Tybring-Gjedde er blant de 169 utvalgte med fri tilgang til landets mektigste talerstol, men han synes likevel det er vanskelig å ytre seg fritt. Foto: Siv Seglem / Dagbladet
KNEBLET? Christian Tybring-Gjedde er blant de 169 utvalgte med fri tilgang til landets mektigste talerstol, men han synes likevel det er vanskelig å ytre seg fritt. Foto: Siv Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag var en god dag for Christian Tybring-Gjedde, avsluttet på Facebook med et koselig bilde fra Fagerbergrevyen:

«En revy om ytringsfrihet, satire og ikke minst Marie Simonsen i Dagbladet. Intelligent humor som setter den politiske korrekte pressen på plass :) Terningkast seks!»

I skolerevyen er karakteren «Bybring-Kedde» en av de gode, som sammen med en mannsjåvinist, en dyreverner og en IS-kriger, kjemper mot onde Dagbladet og for en mer «saklig» offentlig debatt.

Budskapet liknet det som stortingsrepresentanten framførte i denne avis samme dag: «Ytringsfrihet på norsk er blitt en teoretisk størrelse.» Så la oss være litt saklige.

«Å være kritisk til islam er blitt tabu. Folk tør ikke å ytre seg og pålegger seg en stor grad av selvsensur,» sa Tybring-Gjedde - både i et intervju og i et leserinnlegg en av landets største aviser.

Tybring-Gjedde advarte mot personangrep, og gikk samtidig til frontalangrep på Trine Skei Grande og Fabian Stang. Han slo fast at «norske politikere og journalister (...) har aldri fått råd om å holde seg innendørs eller ikke fått sove om natten grunnet frykt for represalier for sine ytringer.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer