KOMMENTARER

De som tenker det vi ikke liker

Max Hermansen må ha rett til å ytre seg og til å aksjonere uten å risikere sitt levebrød.

FIKK SPARKEN: Lærer Max Hermansen har fått sparken fra Opplæringskontoret for service og samferdsel. Men Max Hermansen må ha rett til å ytre seg og til å aksjonere uten å risikere sitt levebrød, skriver John Olav Egeland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FIKK SPARKEN: Lærer Max Hermansen har fått sparken fra Opplæringskontoret for service og samferdsel. Men Max Hermansen må ha rett til å ytre seg og til å aksjonere uten å risikere sitt levebrød, skriver John Olav Egeland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Vi som hyller ytringsfriheten etter terrorangrepene i Paris har fått en utfordring. Gjelder ytringsfriheten også de som mener at islamsk innvandring er en trussel? Og som aksjonerer?

De siste to ukene har en norsk variant av fenomenet Pegida forsøkt seg på gatemarsj i Oslo. Jeg var selv tilstede på den første, og kommenterte (i Dagbladet) mangelen på politikk og organisasjon. I spissen for den lille flokken av en håndfull kjente høyreekstremister, og noen flere alminnelige borgere, sto en mann som vi nå kjenner som Max Hermansen. Han har nå fått sparken fra jobben som lærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel.

Begrunnelsen er hans ekstreme holdninger. Jobben som vikar i videregående skole henger i en tråd.

Det er ingen tvil om at lærere ikke kan drive politikk i klasseværelset. Skolens verdier er definert i læreplaner og andre dokumenter. Så langt jeg kan se har ingen beskyldt Hermansen for agitasjon i klasseværelset. Oppsigelsen blir begrunnet med at Hermansen har holdninger som er uforenlige med foretakets virksomhet. Som det heter i en reportasje i VG:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer