Infoflom om 804 000 sykehjemsvakter

Hvor mye klokere blir vi med fullt innsyn?

Ni av ti av pårørende til sykehjemsbeboere er fornøyd eller meget fornøyd med sykehjemmene i Oslo, skriver byråd for eldre i Oslo Aud Kvalbein.  Foto: nyebilder.no
Ni av ti av pårørende til sykehjemsbeboere er fornøyd eller meget fornøyd med sykehjemmene i Oslo, skriver byråd for eldre i Oslo Aud Kvalbein. Foto: nyebilder.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ivar Johansen (SV) vil at folk skal ha innsyn i bemanningen på over 804 000 sykehjemsvakter. Da vil de nemlig lettere bl.a. kunne vite hvilket sykehjem i Oslo de skal søke på om de skulle trenge en plass. Det er realiteten av det han skriver i Dagbladet 14. januar. Johansen vil vite sammensetningen på bemanningen på 3 døgnvakter hvert døgn, på 49 sykehjem med i gjennomsnitt 15 poster, hver dag 365 dager i året.

Hvor kloke blir folk av en slik informasjonsflom? Det som er sikkert, er at med et slikt krav vil mange varme pleiehender og ressurser bli bundet opp til data og administrasjon.

Ivar Johansens innsynskrav ble drøftet i Oslo bystyre før jul, og flertallet ville ikke bruke ressurser på en slik informasjonsflom. Bystyrets flertall var opptatt av å gi god og relevant informasjon om bemanningen på både kommunale og privatdrevne sykehjem, og samtidig sikre mangfold i sykehjemstilbudet. Å gi innsyn i totalbemanningen er det derfor enighet om. Byrådet og Sykehjemsetaten arbeider for at informasjon om personellsammensettingen som helhet skal gjøres offentlig tilgjengelig for hvert enkelt sykehjem, både for de kommunale sykehjemmene og for de som driftes på kontrakt. Når pårørende har sine kjære på sykehjem, får de selvsagt vite om hvem som er på vakt på avdelingen, dersom de spør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer