LEDER

Utvikling av politikk

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

På felt etter felt kommer det største opposisjonspartiet på banen med gjennomtenkte forslag til ny politikk. Faktisk kan det se ut som om Arbeiderpartiet trenger den ro en tilværelse utenfor regjeringskontorene byr på. Det er grunner til at man tapte valget. Gammel politikk må fornyes. Norge og verden er i stadig utvikling. Utfordringer står hele tida i kø. Det må ethvert parti med styringsambisjoner ta fatt i.

I går la partiet fram en rapport utarbeidet av et utvalg som har sett nærmere på kunnskapspolitikken. Utvalget er ledet av Jette Christensen, en av kandidatene til et av partiets toppverv. Sentrale roller i programarbeid er en klassisk del av danningen av toppolitikere. De må gå dypt inn i materien, forholde seg til profesjoner og faglig ekspertise, til bruker og mottakere av velferdsytelser, i dette tilfellet til lærere og elever. De må, som partileder Jonas Gahr Støre ynder å si, lytte.

Det har Ap?s kunnskapsutvalg gjort, slik Christensen fortalte i gårsdagens diskusjon med Høyres skolepolitiske talsmann, Henrik Asheim, i Politisk kvarter. Utvalgets medlemmer har reist rundt og snakket med lærerne, merket seg deres synspunkter, forstått deres ønske om å få tid, rom og tillit til å være gode lærere. Det har resultert i et forslag fra utvalgets side om en nasjonal lærernorm, et definert forhold mellom antall elever og lærere i skolen. Dette er utvilsomt musikk i lærerorganisasjonenes ører, like sikkert som det skurrer i samfunnsøkonomers og høyreideologers.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer