DEBATT

Takk til Anniken Huitfeldt

20 prosent av alle barn fjernes ved abort.

BEKYMRET: Anniken Huitfeldt (Ap) tar til orde for nye tiltak for å heve fødselstallene i Norge.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BEKYMRET: Anniken Huitfeldt (Ap) tar til orde for nye tiltak for å heve fødselstallene i Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er flott at Anniken Huitfeldt foreslår tiltak for å redusere fødselsunderskuddet i Norge.

Det som ikke nevnes, og som få tør å snakke høyt om, er at 20 prosent av alle barn fjernes ved abort. Det tilsvarer mellom en og to skoleklasser hver dag. Her mangler mye forskning om hvilke konsekvenser dette har, ikke bare for kvinnene men også for samfunn og næringsliv. Det er snakk om store ressurser som går tapt.

Det er gledelig at tenåringsabortene de siste årene har gått noe ned. Kanskje fordi flere tenåringsjenter har stått fram og fortalt sine historier om et sterkt press fra fastlege og familie til å ta abort. Da er det i hvert fall ikke «selvbestemt abort», men for mange en vond opplevelse som kanskje henger i resten av livet.

Flere kvinner har stått fram og fortalt at de angrer på at de tok abort. Barnet de bar på var kanskje ikke mer verd enn bare noen få minutters avgjørelse på et legekontor. Hadde ikke disse kvinnene fortjent en reflektert lege som i større grad så verdien i barnet de bar på, og som også kunne hjelpe med å se mulighetene til å ta vare på både seg selv og barnet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer