DEBATT

Integrer de rike!

Det finnes en gruppe mennesker som ikke er en del av samfunnet. De beholder egen kultur, bor i ghettoer, og lærer opp barna i fremmede normer og regler.

LUKSUS: Her ved utstillingsviduet hos gullsmed, Van Cleef and Arpels. Foto: Kirsten M. Buzzi / Dagbladet
LUKSUS: Her ved utstillingsviduet hos gullsmed, Van Cleef and Arpels. Foto: Kirsten M. Buzzi / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg husker da jeg var liten og skulle få ny ryggsekk til skolestart. Endelig skulle jeg få lik skinnransel som mange andre på skolen. Jeg gledet meg og var kjempestolt. Foreldrene mine var blakke på slutten av måneden, så jeg måtte vente til de fikk lønning før vi kunne kjøpe sekken. Det var helt vanlig for meg.

De fleste familiene der jeg kommer fra måtte anstrenge seg litt for å få endene til å møtes. Desverre er det ikke alle i Norge i dag som får muligheten til en så god oppvekst som meg. Det er en gruppe unge der ute som trenger storsamfunnets hjelp.

I uken som gikk kunne vi lese skandaleoppslagene om skoleelever med designervesker til 9000 kr. De havner i en forferdelig knipe når de skal handle på Meny og må legge igjen veskene sine utenfor butikken. Tenk om vesken blir stjålet?

Jeg lo litt da jeg leste dette. Men så ble jeg betenkt og veldig bekymret.

Det er tydelig at vi har en stor minoritet i Norge som lever svært segregerte liv og som nekter å integrere seg med resten av befolkningen. Vi kan ikke ha det slik i Norge i 2015 at en liten andel av innbyggerne skal kunne isolere seg fra resten av samfunnet, operere fullstendig med sine egne regler og normer og i tillegg oppdra barna sine uten å bry seg om hva som er vanlig ellers i samfunnet. Det er på tide å kreve at de rike integrerer seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer