DEBATT

Mødre som oppdrar barn alene, opplever at de tas for gitt

Når pappaen ikke er der er det ingen som stiller spørsmålstegn ved det.

Det er mødrene  som får kjeft av naboen fordi hun "ikke klarer å ha kontroll på ungen". (bildet er et illustrasjonsfoto)
Det er mødrene som får kjeft av naboen fordi hun "ikke klarer å ha kontroll på ungen". (bildet er et illustrasjonsfoto) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

For noen uker siden så jeg filmen "Mamma" av Xavier Dolan sammen med min eldste sønn. Vi var like rødkantete i øynene begge to da vi gikk ut av kinosalen. Den handlet på sett og vis om oss.  

Jeg vet hva det vil si å oppdra et barn med ADHD alene.  

Å oppdra et barn med kraftig ADHD vil si å måtte planlegge alle ferieturer i detalj, med en plan A, B og C, der plan B og C dreier seg om ulike måter å evakuere søsken på eller la en annen voksen ta med seg barnet med ADHD hjem. Det dreier seg om å kanalisere rundt 70 prosent av voksenoppmerksomheten til ett barn, og la de andre barna lære seg å leve med at de må gå stille i dørene og noen ganger vente lenge på at mamma har tid til å se på tegningen de har laget. Det dreier seg om å gå på foreldre- og elevkveld på ungdomsskolen med en stor bandasje i panna som skjuler kuttet etter CDen som fløy gjennom lufta under gårsdagens klinsj. Den fant sted etter en grensesettingssituasjon som i de aller fleste familier foregår på en relativt rolig måte. Og så tørker man tårer, gir hverandre klemmer og sier unnskyld og trøster barnet som ikke alltid har kontroll over seg selv og som uttrykker et enormt selvhat for nettopp dét, før man later som ingenting og leker "velfungerende" og er sosial med andre.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer