DEBATT

Norske politikere, redaktører og journalister kan ikke fortsette med dette narrespillet

Når skal det gå opp for dem at man ikke gir fyrstikker til brannstiftere?

Hege Storhaug  vil gjøre det krystallklart for alle at hun ikke er Islamofob, men en "faktaorientert, politisk hjemløs fascistofob. "
Hege Storhaug vil gjøre det krystallklart for alle at hun ikke er Islamofob, men en "faktaorientert, politisk hjemløs fascistofob. " Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nytt terrorangrep, og vi vitner den samme teateroppsetningen: Islam skal frikjennes og vi må alle slå ring om de stakkars muslimene så ikke voldsnordmenn går løs på dem. Tror politikere og de vel så lite begavede redaktører og journalister at de kan fortsette dette narrespillet, år ut og år inn, uten at den gjengse borger utvikler en uhelbredelig forakt?

Denne kronikken handler ikke om muslimer. Den handler om islam. Min tålmodighet med denne religionen er nemlig for lengst rent ut i havet. Ikke et eneste toneangivende medium, ikke en eneste partileder, tør å ta islam på alvor, det til tross for at islam aldri har gått gjennom en humaniserende Opplysningstid. Nå kappestrides det foran og bak mikrofonene for å frikjenne islam for enhver befatning med terrordrap, mens vi alle i vårt ærlige indre tenker: Når og hvor kommer neste angrep på vår sivilisasjon, etterfulgt av Allahu Akbar? Når og hvordan vil angrepet utføres for ytterligere å tvinge Europas sjel ned på knærne?

Erna Solberg vet det. Jonas Gahr Støre vet det. Siv Jensen likeså. Norge og Europa er erklært krig. Ikke fortell meg noe annet enn at de vet nettopp det. Men enn så lenge våger de å fortsette den hyklerske, kapitulerende teateroppsetningen på bekostning av folkets trygghet og folkets fremtid: Islam skal ikke bare frikjennes. Våre ledere stiller seg skulder ved skulder med islamofobi-industrien, ledet an av despotiske islamske regimer, sekundert av VG, NRK, Aftenposten, Dagbladet, organiserte antirasister og feminister, og hele den partipolitiske skalaen. Man er så redd for sitt eget hode, sitt ettermæle og sin sparekonto at man intet annet våger?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer