DEBATT

Storhaug snakker i sivilisasjonskrigens språk

«Have you no sense of decency? At long last, have you left no sense of decency?»

«Norge og Europa er erklært krig», skriver informasjonsleder i Human Rights Service (HRS), Hege Storhaug den 17. februar på db.no.  Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
«Norge og Europa er erklært krig», skriver informasjonsleder i Human Rights Service (HRS), Hege Storhaug den 17. februar på db.no. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Norge og Europa er erklært krig», skriver informasjonsleder i Human Rights (HRS) Service Hege Storhaug 17. februar. Vi er også erklært fred.  

Vi er erklært fred sekund for sekund, minutt for minutt, time for time og dag for dag av det overveldende flertallet av muslimer som tar sine barn til barnehagen, går på jobb, betaler sine huslån og sin skatt, snakker med sine naboer, resirkulerer avfall med håp om en levelig framtid for sine barnebarn, gjør sin militærtjeneste, bemanner sykehus og sykehjem, bygger tunneler i krevende norsk natur - og slår på fjernsynet eller åpner en avis eller en nettside og ser at de igjen, mens de har måkt snø eller strøket sitt barn over kinnet, har blitt noens fiende. 

Storhaug skulle vite at det bare er et lite mindretall norske muslimer som ønsker sharia innført i Norge. Det dreier seg om et segment på 12-14 prosent som har så konservative, og eventuelt direkte reaksjonære, holdninger (TNS Gallup, 2006 og 2013). For en del av disse handler sharia om lite dramatiske spørsmål, som halalmat eller renter på lån. Det er bare en andel av disse igjen som eksempelvis også ønsker innført de brutale straffebestemmelsene i sharia. Det er uansett for mange, men det er like fullt et massivt flertall, innpå 90 prosent, som ikke ønsker sharia innført. Det blir ikke gode nok fiendebilder av nyanserte kunnskaper som dette, så da styrer Storhaug utenom.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer