DEBATT

I dag skapes det historie

Kanskje er det sånn at den beste måten å forsvare seg selv på, er ved å forsvare hverandre?

SAMMEN FOR FRED: Hassan Raja, Zeeshan Abdullah, Hajrah Arshad og Ali Chishti har sammen med flere andre unge muslimer tatt initiativ til en samling utenfor synagogen i Oslo på lørdag. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet
SAMMEN FOR FRED: Hassan Raja, Zeeshan Abdullah, Hajrah Arshad og Ali Chishti har sammen med flere andre unge muslimer tatt initiativ til en samling utenfor synagogen i Oslo på lørdag. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Allerede før arrangementet «fredens ring» går av stabelen i dag har unge, norske muslimer rukket å inspirere en hel verden med initiativet om å slå ring rundt norske jøder og synagogen. Med dekning fra Washington Post i USA, RT i Russland og til de største islamske og jødiske nyhetsmediene i verden har det store arrangementet i lille Norge allerede rukket å bli historisk.

Det vakreste med dette arrangementet er at det ikke er drevet fram av organisasjoner, men av grasrota i det muslimske ungdomsmiljøet. Arrangementet ble startet på mandag bare få dager etter terrorangrepet mot Danmark der synagogevakt og jøde Dan Uzan på tragisk vis mistet livet. I etterkant av angrepet har europeiske jøder grått sine modige tårer og fortalt om sin frykt for å offentlig stå fram med sin jødiske identitet.

Europa er preget av to brutale terrorangrep på kort tid og mange har begynt å løpe fryktens ærend ved å stille ulike minoriteter opp mot hverandre. Da er det fantastisk at norsk-muslimsk ungdom kan reise seg som en fyrlykt i en verden truet av mørke.

Det har blitt stilt spørsmål om islams verdikultur er forenelig med vestlige verdier som ytringsfrihet, religionsfrihet og grunnleggende menneskeverd. Hvilken bedre måte å svare på enn å vise alle disse verdiene i praksis med en kjærlighetsmarkering mot antisemittisme? En som Europa hittil ikke har sett maken til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer