KOMMENTARER

Maktspill i silkekjole

Det ligger mange føringer og strategier bak hvilke kjoler Oscar-stjernene har på seg.

FJORÅRETS YNDLING: Lupita Nyong'o, som vant Oscar i fjor for «12 Years A Slave», gikk fra å være en ukjent skuespiller til å bli et stilikon på grunn av sine oppsiktsvekkende antrekk på den røde løperen. Hun mottok prisen i en spesiallaget Prada-kjole som ble regnet for å være en av kveldens beste. Foto: Scanpix.
FJORÅRETS YNDLING: Lupita Nyong'o, som vant Oscar i fjor for «12 Years A Slave», gikk fra å være en ukjent skuespiller til å bli et stilikon på grunn av sine oppsiktsvekkende antrekk på den røde løperen. Hun mottok prisen i en spesiallaget Prada-kjole som ble regnet for å være en av kveldens beste. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Vi vanlig dødelige har det godt. Kommer det en festinvitasjon, holder det å bla gjennom klesskapet hjemme og finne noe som er pent og rent og passende, og huske å stryke over kreasjonen før den store kvelden.

Slik er det ikke for filmstjernene som skal seile ned den røde løperen forut for søndagens Oscar-seremoni på smekre stiletthæler. Når det gjelder hvilken kjole som havner på hvilken kvinne, er det manges mening som teller: Stjernens, stylisten, designeren, designerens PR-avdeling, mamma og kjæresten, og ikke minst: Vordende arbeidsgivere og sponsorer.

Ingen av stjernene betaler for kjolene sine, og men ingen av dem får heller beholde den - med mindre de vinner i sin kategori. Ikke en gang den kaldeste markedsfører har hjerte til å forlange å få tilbake kjolen som kapslet inn kveldens gladeste.

Før Oscar-kvelden forventes en stjerne å ha tre kjoler parat: Kjolen de tenker å ha på seg, reserven de går galt, og et enklere antrekk uten store slep til festen etter seremonien. Da Vanity Fair ba Hollywoods mektigste stylister om å fortelle om jobben sin, fortalte de om hvordan det hele vanligvis foregår. Planleggingen begynner så snart det er klart om stjernen kommer til å være til stede, som nominert eller prisutdeler. Stylisten hennes begynner da forhandlingene med de store motehusene, som sender skisser ut fra hva de kunne tenke seg å kle henne i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer