DEBATT

Løgn om Israel og Gaza

Mette Nord og Liv Tørres feilinformerer om hva som skjedde i Gaza og Israel sommeren 2014.

Angriper ikke sivile med overlegg: «Israel angriper ikke direkte og med overlegg sivile palestinere. Den person som hinter til eller hevder noe slikt, feilinformerer eller lyver», skriver Israels ambassade ved presseoffiser Beate Mikkelsen. Her er en mor og hennes to barn i Khan Younis sør på Gaza-stripen, sommeren 2014.   Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet
Angriper ikke sivile med overlegg: «Israel angriper ikke direkte og med overlegg sivile palestinere. Den person som hinter til eller hevder noe slikt, feilinformerer eller lyver», skriver Israels ambassade ved presseoffiser Beate Mikkelsen. Her er en mor og hennes to barn i Khan Younis sør på Gaza-stripen, sommeren 2014. Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den israelske ambassaden i Oslo ønsker å korrigere de alvorlige påstandene som ble presentert av Fagforbundets leder Mette Nord og generalsekretæren i Norsk Folkehjelp, Liv Tørres, i Dagbladet 5. februar. Nord og Tørres hevder at det under krigen sommeren 2014 ble brukt norsk krigsmateriell «mot sivile i Gaza,» og at norske raketter «ble brukt under krigen mot befolkningen på Gaza».  

Israel angriper ikke direkte og med overlegg sivile palestinere. Den person som hinter til eller hevder noe slikt, feilinformerer eller lyver. Som enhver nasjon har Israel, ifølge internasjonal lov, både rett og plikt til å beskytte sine innbyggere. Sist sommer ble dette igjen den smertefulle og uønskede virkeligheten da Israel ble angrepet av raketter fra Hamas i Gaza. Til tross for at Israel aksepterte flere våpenhvileavtaler, fortsatte Hamas sine ulovlige og vilkårlige angrep på det israelske folk, være seg muslimer, jøder og andre. Israel rettet sine gjengjeldelsesangrep mot ulike Hamas-mål for å stoppe de dødelige angrepene og trusselen mot sitt folk. I motsetning til det Nord og Tørres hevder var ikke dette en krig mot sivilbefolkningen i Gaza, men mot Hamas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer