DEBATT

Takk til Hege Storhaug

Hege Storhaug har utvilsomt rett. Problemet er religionen islam, dens ideologi og verdigrunnlag.

STØTTEERKLÆRING: Einar Gelius mener at Hege Storhaug fortjener en stor takk for å konfrontere religionen islam. Foto: Lars Eivind Bones
STØTTEERKLÆRING: Einar Gelius mener at Hege Storhaug fortjener en stor takk for å konfrontere religionen islam. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I avisenes kommentarspalter og på sosiale medier er det for tiden stor debatt om både ytringsfrihet, terrorisme og religiøs fanatisme. Naturlig nok er islam og muslimer igjen i fokus etter terroren både i Paris og København.

Ett menneske som det siste tiåret har vært kompromissløs i sin kamp mot religiøs fanatisme, vold og ekstremisme er Hege Storhaug. Hun har vist oss hva religionen islam har ført til av ekstremisme og undertrykkelse både her i Norge og over alt ellers i verden. Hun fortjener en stor takk for sitt engasjement og sitt forsvar for våre grunnleggende demokratiske rettigheter;  frihet, likhet og menneskeverd.  

Jeg er overrasket over de mange usaklige og nedlatende kommentarer som rammer Hege Storhaug og hennes viktige engasjement. Sist ute var Kjetil Rolness, som i sin helgekommentar i Dagbladet (21.02.) uttaler, at han «gremmes over de siste utblåsningene til Per Sandberg og Hege Storhaug, som forveksler nødvendig religions- og innvandringskritikk med uthenging av syndebukker».

Kjetil Rolness er, i likhet med de fleste andre kommentarorer, så opptatt av å være politisk korrekt at hans budskap til slutt blir så ullent, at alle kan tilslutte seg det. Man veier argumenter for og imot, slik at ingen skal føle seg verken krenket eller utstøtt.  Budskapet og meningene blir tilslutt noe politisk svada, uten substans og innhold.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer