DEBATT

Sutrefeministene

Unge Høyre kunne deltatt på parolemøtet til 8. mars, kjempet gjennom sine bannerforslag og gått i tog under dem. Likevel er strategien deres år etter år å surmule i etterkant.

Agnes Nærland Viljugrein.   Foto: Privat
Agnes Nærland Viljugrein. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Alle kan ikke være enige i alt. For meg personlig er det flere paroler som ikke treffer mitt engasjement like sterkt, sånn som det er for Tybring-Gjedde.

Men når Unge Høyre ikke finner en eneste parole i 8. mars-toget de kan støtte sier det kanskje mer om Unge Høyre enn det sier om parolene.

8.mars er en politisk dag og det skal den ikke slutte å være. Derfor ønsker ikke jeg, slik Tybring-Gjedde gjør, å gå i tog med vage hovedparoler i kampen for likestilling. 8. mars er ikke en dag for å feire alle damer og gi hverandre «koz og klemz», det er en dag for å kjempe mot urettferdighet mot kvinner.

Men det finnes faktisk en del paroler både høyre- og venstresidens kvinner kan bli enige om — ikke minst internasjonale. Kvinner i Saudi-Arabia og andre undertrykkende land blir straffet for å bli voldtatt! Kvinner mangler mulighet til utdanning og egen inntekt i mange deler av verden.

Vi står sammen om kvinners mulighet til politisk deltagelse og i kampen mot kjønnslemlestelse av unge jenter. Hvorfor vil du ikke være med å forme slike paroler? 8.mars-toget er en demokratisk samling der kvinner står sammen om viktige kampsaker, ikke er tog for hvert enkelt individs kjepphester. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer