DEBATT

Lønn, pensjoner og annen dilldall

Sylvi Listhaug er lei av at kvinnebevegelsen bryr seg om småting, som «lønn, pensjoner og privatisering». Tør hun si det til en deltidsansatt vernepleier som nærmer seg minstepensjon?

PROVOSERT: SV´s nestleder Inga Marte Torkildsen går hardt ut mot Frp-statsråd Sylvi Listhaug.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
PROVOSERT: SV´s nestleder Inga Marte Torkildsen går hardt ut mot Frp-statsråd Sylvi Listhaug. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

La en ting være klart: Jeg er helt enig med Listhaug i at det trengs et sterkt trykk mot kvinneundertrykkende og voldelige praksiser som begrunnes i kultur og religion. Spesielt når det dreier seg om å kutte i jenters underliv og tvinge noen til å gifte seg. Jeg er også enig med Listhaug i at deler av venstresida og kvinnebevegelsen lenge var for feige når det gjaldt å konfrontere slike praksiser. Jeg er enig i at det hadde vært stilig om 8. marstoget beveget seg mot moskeene, og det bør ikke stoppe der. Også andre trossamfunn bør inkluderes i protestene.

Alle som mener at kvinner skal tie i forsamlinger, som vil helbrede homofile eller som ikke ser på skeive som like mye verdt som andre, de som mener det er greit å slå barn i oppdragelsen, de som mener at kvinner ikke skal få bestemme over sine egne kropper. Alle bør de avlegges et besøk. I det toget går jeg gjerne side om side med Listhaug.

Likevel: å påstå at tvangsgifte og kjønnslemlestelse i muslimske miljøer er de eneste kvinnesakene det er verdt å bry seg om i Norge i dag, er en påstand som tyder på at Listhaug litt oftere bør bevege seg ute blant vanlige folk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer