KOMMENTARER

Det private brølet

Sylvi Listhaug har ennå ikke skjønt at hun er i regjering og kan gjøre noe med det hun vil at kvinnebevegelsen skal fikse.

ANGREP:  I anledning 8. mars velger Sylvi Listhaug å angripe kvinnebevegelsen. Nå har hun makt til å gjøre noe istedet for å snakke.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ANGREP: I anledning 8. mars velger Sylvi Listhaug å angripe kvinnebevegelsen. Nå har hun makt til å gjøre noe istedet for å snakke. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Du kan si mye om kvinnebevegelsen, men egoistisk og karrierejagende er den ikke. Torsdag var jeg på seminar med en del av dem som faktisk prøver å realisere FNs tusenårsmål, ikke bare snakke om dem. 20 år etter gjennombruddet på kvinnekonferansen i Beijing, står de igjen på farta til New York for å kjempe for at fattige kvinner skal få rettigheter de selv har oppnådd. Motkreftene er sterke, tilbakeslagene mange, men de gir seg ikke. De reiser på lavbudsjett, mange ut av egen lomme, og forbanner skamfullt i det stille at streiken i Norwegian kan stoppe dem.

Kall dem gjerne venstresida, som Sylvi Listhaug avskrev dem som i en kronikk denne uka, men de jobber for saken. De nøyer seg ikke med å snakke i Politisk kvarter. Eller bruke minoritetskvinner til å skåre politiske poenger.

Opp gjennom åra har jeg møtt utallige av dem. De jobber på krisesentre, i JURK, i NGO?er, i frivillige organisasjoner. Hadde de vært opptatt av lønn, karriere og pensjonspoeng, ville de vært andre steder. De kunne vært i media, for eksempel, og skrevet om 50 shades of rosa og blå. Eller de kunne ha gått inn i politikken der statsrådene Sylvi Listhaug og Solveig Horne benytter sin privilegerte talestol til å rakke ned på dem hver 8. mars for å være en egoistisk hvit middelklasse som ikke bryr seg en døyt om minoritetskvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer