DEBATT

NHO er lite konstruktive

NHO har argumentert ivrig for lavere formueskatt, helt til regjeringen i fjor leverte et solid kutt.

VIRKER SOM OM NHO STØTTER DE RØDE: «Det kan nesten virke som at NHO i likhet med SV og Rødt støtter Oslo Arbeiderparti, som nå vil innføre eiendomsskatt i hovedstaden på både næringseiendom og boliger. Det er det siste vi trenger i en situasjon der Norge trenger flere ben å stå på», skriver Hagesæter. Bildet er av NHO-leder Kristin Skogen Lund.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIRKER SOM OM NHO STØTTER DE RØDE: «Det kan nesten virke som at NHO i likhet med SV og Rødt støtter Oslo Arbeiderparti, som nå vil innføre eiendomsskatt i hovedstaden på både næringseiendom og boliger. Det er det siste vi trenger i en situasjon der Norge trenger flere ben å stå på», skriver Hagesæter. Bildet er av NHO-leder Kristin Skogen Lund. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

NHO har i årevis argumentert ivrig for lavere formuesskatt. Det gjorde de helt fram til regjeringen i fjor høst leverte et solid kutt. Da ble det musestille fra NHO, og Fremskrittspartiet og regjeringen ble stående alene på barrikadene for gode rammebetingelser for norsk næringsliv.

Istedenfor å støtte regjeringen brukte NHO mye tid og krefter på å kjempe imot regjeringens forslag om å øke grensen for tollfri import fra 200 til 500 kroner inkludert frakt- og forsikringskostnader.

Det manglet ikke på dommedagsprofetier. Resultatet av NHOs manglende støtte var at både kuttet i formuesskatt og økningen i grensen tollfri handel ble mindre enn regjeringens forslag.

Formuesskatten er en særnorsk misunnelsesskatt, og jeg er stolt over at 280.000 pensjonister får lavere formuesskatt for 2015, og at disse pensjonistene får en gjennomsnittlig lettelse på 3.600 kroner. Lavere formuesskatt er også bra for norskeide bedrifter, fordi pengene som går til formuesskatt ellers hadde blitt investert i vekst og nye arbeidsplasser i Norge. Folk flest skjønner at de aller fleste som betaler formuesskatt ikke er blant Norges 400 superrike, og NHO burde støttet regjeringens forslag fullt ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer