Beretningen om et varslet mord

Det måtte jo skje. Tronsmos Bokhandel har vært for god til å være sann.

EVENTYRET OVER: I dag kom beskjeden om at eventyret er over. Tronsmo fikk «utkastelsesordren», som det så militært heter i eiendomsbransjen, skriver Fredrik Wandrup. Foto: Frank Karlsen /Dagbladet
EVENTYRET OVER: I dag kom beskjeden om at eventyret er over. Tronsmo fikk «utkastelsesordren», som det så militært heter i eiendomsbransjen, skriver Fredrik Wandrup. Foto: Frank Karlsen /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At vi i lille Oslo, denne mikroskopiske storbyen oppunder polarsirkelen, skulle ha utviklet et slikt gnistrende fyrverkeri av en butikk, har vært på grensa til naturstridig. Men Norge er et merkelig land. At vi har verdens beste skiløpere, er en selvfølge. Mer forunderlig er at vi plutselig har verdensmesteren i sjakk, vinneren av Nobelprisen i medisin eller en forfatter som vinner en av klodens mest prestisjefylte, internasjonale litteraturpriser.

Sistnevnte heter Per Petterson og er en av de som har bidratt til å gjøre Tronsmos Bokhandel i Kristian Augusts gate 19 til en kulturell og litterær oase. Faktisk en turistattraksjon med rennomé langt utover Norges grenser. Endelig utslettelse har flere ganger truet Tronsmo, men takket være heltemodige ildsjeler er den der fortsatt. Den ligger der som et intellektuelt vannhull for tusenvis av mennesker, men den befinner seg dessverre i en ørken av uforstand.

I dag kom beskjeden om at eventyret er over. Eller «utkastelsesordren», som det så militært heter i eiendomsbransjen. Huseieren Entra forlanger at Tronsmo må ut av sin lokaler i løpet av kort tid. Entra hevder lettere oppgitt at forhandlinger med Tronsmo ikke har «ført fram». Men så vidt vi vet har Tronsmo fått et tilbud det ikke bare er mulig å avslå. Det er nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer