KOMMENTARER

Nytt valg, ingen fred

I morgen går et splittet israelsk folk til nyvalg, et valg som i verste fall kan føre til ukelange regjeringsforhandlinger.

ISRAEL VELGER: Ett er i alle fall sikkert uansett utfall - det blir ingen fredsløsning med palestinerne. Foto: AFP / NTB Scanpix
ISRAEL VELGER: Ett er i alle fall sikkert uansett utfall - det blir ingen fredsløsning med palestinerne. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

LØRDAG KASTET Iran seg inn i den israelske valgkampen, da landets makthavere viste fram en krysserrakett med en rekkevidde på 300 kilometer som kan skytes ut fra skip. 8. mars ble en bakke-til-bakke krysserrakett med en rekkevidde på 2500 kilometer presentert - en rakett som kan nå mål både i Europa og Israel.

Det er mange som spekulerer på hvorfor Iran viser fram disse rakettene nå. Spørsmålet er også om dette er den harde kjernes verk. I en vanskelig tid for Iran er nok disse seansene myntet på egne innbyggere for å vise styrke, men de sender også klare budskap til Washington og Tel Aviv. USA er inne i innspurten av atomforhandlingene med Iran, men få tror rakettene vil få store konsekvenser. Barack Obama har nemlig satt seg som mål å få til en avtale med Iran for å oppnå en utenrikspolitisk suksess i sin siste presidentperiode. For Israels statsminister Benjamin Netanyahu er imidlertid disse nye rakettene en «gavepakke» sett i valgsammenheng. Nå kan han hamre enda hardere løs på sitt hovedbudskap; at Iran er den største faren for Israel og at han er den eneste som kan gi sitt folk sikkerhet. Og iranerne på sin side? De har ikke noe imot å fortsette å demonisere Israel som Midtøstens mest «aggressive» land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer