DEBATT

Fremtiden er lys

På søndag samlet kremen av muslimsk ungdom seg og viste en klar og tydelig rygg mot hat og ekstreme ytringer. Budskapet var fred, kjærlighet og kunnskap.

- Uavhengig  av sin teologiske tilknytning, forskjeller i lovskole eller ulik etnisk bakgrunn — så er unge muslimer forent over en ting: hat og voldsforherligelse har ingen plass i islam, skriver styremedlem i Minhaj Ungdom, Hamza Ansari.
- Uavhengig av sin teologiske tilknytning, forskjeller i lovskole eller ulik etnisk bakgrunn — så er unge muslimer forent over en ting: hat og voldsforherligelse har ingen plass i islam, skriver styremedlem i Minhaj Ungdom, Hamza Ansari. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Minhaj Ungdom avholdt på søndag sin årlige Mawlid-konferanse — en konferanse som fremhever Profeten Muhammeds kamp for rettferdighet, likestilling og menneskeverd. På kort tid har konferansen blitt et knutepunkt for hundretalls av unge muslimer.  

Nytt for i år var den brede oppslutningen blant muslimske ungdomsorganisasjoner. Store og små, multietniske moskeer, sunni, så vel som sjia-organisasjoner, ja hele elleve ungdomsorganisasjoner meldte sin støtte og oppslutning til konferansen. Blant dem er ungdomsorganisasjonene til oslo-moskeene i Åkebergveien (World Islamic Mission) og i Mortzfeldts gate (Central Jamat Ahle-Sunnat), som det nylig ble holdt en fredsring rundt. Dette er et klart signal og gir et tydelig budskap.  

Uavhengig av sin teologiske tilknytning, forskjeller i lovskole eller ulik etnisk bakgrunn — så er unge muslimer forent over en ting: hat — og voldsforherligelse har ingen plass i islam. Profeten Muhammed stod for harmoni, sameksistens og likeverd, intet annet.  

Blant de mange innslagene under Mawlid-konferansen var innlegget til den unge og engasjerte muslimen — Muniba Ahmed, som nylig ble utsatt for hets og sjikane på grunn av sitt samfunnsengasjement som muslim. Ahmeds tale var klar — en muslim uten harmoni og medmenneskelighet har misforstått Profetens budskap. Han talte for forsoning og toleranse, og ikke det motsatte.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer