DEBATT

Fremtiden er lys

På søndag samlet kremen av muslimsk ungdom seg og viste en klar og tydelig rygg mot hat og ekstreme ytringer. Budskapet var fred, kjærlighet og kunnskap.

- Uavhengig  av sin teologiske tilknytning, forskjeller i lovskole eller ulik etnisk bakgrunn — så er unge muslimer forent over en ting: hat og voldsforherligelse har ingen plass i islam, skriver styremedlem i Minhaj Ungdom, Hamza Ansari.
- Uavhengig av sin teologiske tilknytning, forskjeller i lovskole eller ulik etnisk bakgrunn — så er unge muslimer forent over en ting: hat og voldsforherligelse har ingen plass i islam, skriver styremedlem i Minhaj Ungdom, Hamza Ansari. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Minhaj Ungdom avholdt på søndag sin årlige Mawlid-konferanse — en konferanse som fremhever Profeten Muhammeds kamp for rettferdighet, likestilling og menneskeverd. På kort tid har konferansen blitt et knutepunkt for hundretalls av unge muslimer.  

Nytt for i år var den brede oppslutningen blant muslimske ungdomsorganisasjoner. Store og små, multietniske moskeer, sunni, så vel som sjia-organisasjoner, ja hele elleve ungdomsorganisasjoner meldte sin støtte og oppslutning til konferansen. Blant dem er ungdomsorganisasjonene til oslo-moskeene i Åkebergveien (World Islamic Mission) og i Mortzfeldts gate (Central Jamat Ahle-Sunnat), som det nylig ble holdt en fredsring rundt. Dette er et klart signal og gir et tydelig budskap.  

Uavhengig av sin teologiske tilknytning, forskjeller i lovskole eller ulik etnisk bakgrunn — så er unge muslimer forent over en ting: hat — og voldsforherligelse har ingen plass i islam. Profeten Muhammed stod for harmoni, sameksistens og likeverd, intet annet.  

Blant de mange innslagene under Mawlid-konferansen var innlegget til den unge og engasjerte muslimen — Muniba Ahmed, som nylig ble utsatt for hets og sjikane på grunn av sitt samfunnsengasjement som muslim. Ahmeds tale var klar — en muslim uten harmoni og medmenneskelighet har misforstått Profetens budskap. Han talte for forsoning og toleranse, og ikke det motsatte.  

Ordlyden blir bare tydeligere og tydeligere, og stemmene sterkere mot ekstremistene. De håndfulle og få ekstremistene mister både sin legitimitet og marginaliseres til det ytterste når den store bredden av unge muslimer slår ring rundt essensielle verdier som medmenneskelighet, likeverd og sameksistens. Nedslagsfeltet til de få ytterliggående blir bare smalere og smalere.  

Men det finnes ekstreme holdninger i begge ender, og hat avler hat. Dette er også et klart signal til islam- og muslimhatere som gjør sitt ytterste for å skape splittelse, spre frykt og usannheter, og fremstiller Islam som den store syndebukken — dette er bekymringsverdig og alvorlig. De skal vite at norske muslimers sympati for hat og voldsforherligelse aldri har vært tilstede, og muslimer er mer enn noen gang forent mot ekstremisme. Helgas konferanse er et bevis på det.  

Fremtiden er lys. Morgendagens frukter er bevisste rundt sitt ansvar og har nulltoleranse for alle manifestasjoner av råskap. Det er på tide å ta det som en selvfølge at muslimer ikke har noen som helst form for sympati for hatytringer og ekstreme holdninger.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer