DEBATT

Fy skam, NRK!

Dette var kynisk og råttent.

UNDERHOLDNINGSAVDELINGEN: Fra venstre Live Nelvik, Kristin Grue, Robert Stoltenberg, Bjarte Tjøstheim ,Vidar Magnussen og Silje Torp.
UNDERHOLDNINGSAVDELINGEN: Fra venstre Live Nelvik, Kristin Grue, Robert Stoltenberg, Bjarte Tjøstheim ,Vidar Magnussen og Silje Torp. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Underholdningsavdelingen» er et program på NRK 1 med 11-års aldersgrense, som jeg i vinter har pleid å se på med mine to sønner på snart 11 og 13. Vi har hatt mye moro av de fleste innslagene, selv om minstemann ikke er i stand til å forstå ironien i alt. Til det er han for ung. Som oftest er han bare til stede i stua mens han holder på med andre ting. Men vi vil jo fortsatt gjerne sitte sammen og dele mat og gode opplevelser en lørdagskveld.

Men den voldelige sketsjen om boligvisning av et dødsbo, som ble vist lørdag 21. mars 2015, gikk langt over streken for hva jeg mener er akseptabel familieunderholdning! Her sitter vi og aner fred og ingen fare, så kommer dette grusomme innslaget, som helt uventet går over i de mest uhyrlige scener, med blodspor på gulv og vegger og slaktede mennesker over hele huset! Det er uhørt av redaksjonen å sende slike groteske innslag i et familieprogram!

Ikke engang på nyhetene sender de så sterke scener uten å advare folk først. Da har vi en sjans til å gå ut av rommet, slå av eller bytte kanal. Selv om dette er skuespill og antakelig ment som et ironisk sleivspark til meglere som «går over lik» for å selge hus, vil ikke alle barn og unge som ser på, være i stand til å skjelne forskjellen mellom ironi og virkelighet. Slike blodige scener går bare ufiltrert inn i følelsene og skaper utrygghet og redsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer