UNDERHOLDNINGSAVDELINGEN: Fra venstre Live Nelvik, Kristin Grue, Robert Stoltenberg, Bjarte Tjøstheim ,Vidar Magnussen og Silje Torp.
UNDERHOLDNINGSAVDELINGEN: Fra venstre Live Nelvik, Kristin Grue, Robert Stoltenberg, Bjarte Tjøstheim ,Vidar Magnussen og Silje Torp.Vis mer

Fy skam, NRK!

Dette var kynisk og råttent.

Meninger

«Underholdningsavdelingen» er et program på NRK 1 med 11-års aldersgrense, som jeg i vinter har pleid å se på med mine to sønner på snart 11 og 13. Vi har hatt mye moro av de fleste innslagene, selv om minstemann ikke er i stand til å forstå ironien i alt. Til det er han for ung. Som oftest er han bare til stede i stua mens han holder på med andre ting. Men vi vil jo fortsatt gjerne sitte sammen og dele mat og gode opplevelser en lørdagskveld.

Men den voldelige sketsjen om boligvisning av et dødsbo, som ble vist lørdag 21. mars 2015, gikk langt over streken for hva jeg mener er akseptabel familieunderholdning! Her sitter vi og aner fred og ingen fare, så kommer dette grusomme innslaget, som helt uventet går over i de mest uhyrlige scener, med blodspor på gulv og vegger og slaktede mennesker over hele huset! Det er uhørt av redaksjonen å sende slike groteske innslag i et familieprogram!

Ikke engang på nyhetene sender de så sterke scener uten å advare folk først. Da har vi en sjans til å gå ut av rommet, slå av eller bytte kanal. Selv om dette er skuespill og antakelig ment som et ironisk sleivspark til meglere som «går over lik» for å selge hus, vil ikke alle barn og unge som ser på, være i stand til å skjelne forskjellen mellom ironi og virkelighet. Slike blodige scener går bare ufiltrert inn i følelsene og skaper utrygghet og redsel.

Det er kynisk og råttent gjort mot barn og unge, som vi foreldre prøver å skjerme så godt vi kan mot all den volden som skjer i verden. Jeg har omtrent sluttet å se og høre på nyhetene mens barna er i rommet, både på TV og radio. Men på nyhetene er jeg jo forberedt på at det kan komme sterke scener om IS-krigere, vold og ulykker. Men IKKE på et underholdningsprogram en lørdags kveld på NRK 1!

Jeg har i alle år betalt min lisens med glede, for jeg ønsker blant annet reklamefritt TV med kvalitet på innholdet, og trodde NRK hadde et rimelig bevisst forhold til hva som sendes på tidspunkter hvor barn i 10-12-årsalderen lett kan komme til å se på TV, også på lørdagskveldene som «familieunderholdning». Men nå har dere falt ettertrykkelig ned i gjørmepølen av useriøse og spekulative TV-kanaler! Jeg har ikke tiltro til NRK lenger.

Jeg oppfordrer derfor til boikott av NRK og «Underholdningsavdelingen» og kommer med følgende krav fra oss som fortsatt kun ser på «gammeldags TV»: Voldsfri familieunderholdning på lørdagskveldene! Ellers går jeg også over til Nettflix og nett-TV og slutter å betale lisens!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.