KOMMENTARER

Derfor jubler ikke Trine og Knut Arild

Avtalen er i boks, men prisen ble høy for Venstre og KrF.

IKKE HELT I BOKS: KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande så ikke akkurat overlykkelige ut over asylbarnløsningen i kveld. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IKKE HELT I BOKS: KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande så ikke akkurat overlykkelige ut over asylbarnløsningen i kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Asylbarnavtalen kom endelig i havn. Noen flere barn får bli, men i bytte må KrF og Venstre gå med på andre innstramminger i asylpolitikken.

Ingen så glade ut på pressekonferansen, bortsett fra justisminister Anders Anundsen, som fikk ros av Siv Jensen for å ha stått «fjellstøtt». Joda, det er godt gjort å oppheve alle tyngdelover og stå oppreist etter et så turbulent halvår. Et triks har vært å gjemme seg for pressen. Men Frp måtte i dag i praksis innrømme at Anundsen har gjort en såpass dårlig jobb i asylbarnsaken at de barna han sendte ut i høst og i vinter må få prøvd sakene sine på nytt.

Dette er en seier i selve asylbarnsaken for småpartiene og gode nyheter for de barnefamiliene det gjelder. Og mange i Frp, men kanskje ikke de som roper høyest, syntes i utgangspunktet at dette var rimelig. Men Frp har fått mye igjen for innrømmelsen. Venstre og KrF har måttet betale for å få Frp til simpelthen å rette opp i det de mener er feil som er begått. De har betalt i form av permanente innstramminger som det aldri var snakk om tidligere i prosessen, som at færre vil få familiegjenforening og at flyktninger kan miste flyktningestatus og bli sendt tilbake til hjemlandet dersom situasjonen der endrer seg. Kanskje falt Venstre og KrF for eget grep, da de tydde til ultimatum og tidsfrister. Jo, alle parter hadde dårlig tid, denne saken var ikke god for noen av dem. Men det var Venstre som satte stoppeklokka på foran landsmøtet sitt, uten at truslene om å stanse samarbeidet med regjeringspartiene virket veldig reelle. Det kan ha gitt Frp et overtak i siste innspurt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer