KOMMENTARER

Det jeg ikke har opplevd

Det er mange av historiene bak #jegharopplevd som jeg ikke har opplevd selv, så heldig er jeg.

KAMPANJEN  #jegharopplevd, som ble initiert av det feministiske magasinet Fett, har engasjert voldsomt på twitter i går kveld og i dag. Foto: Fett
KAMPANJEN #jegharopplevd, som ble initiert av det feministiske magasinet Fett, har engasjert voldsomt på twitter i går kveld og i dag. Foto: Fett Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det skjedde ikke med meg selv, den første gangen jeg kjente på den ekle følelsen av å bli kroppslig invadert. Det skjedde med min daværende bestevenninne, i en trapp på Burger King.

Vi var 14 år gamle og hadde sommerferie. Min venninne,som var tidlig utviklet, var antrukket et ganske alminnelig denimskjørt med en tilhørende topp til. Vi var fnisete tenåringer, rusa på skolefri og det faktum at vi nå endelig var blitt gamle nok til å kjøpe oss to cheeseburgere helt på egenhånd. Nå lå de der på vært vårt brett.  

På vei oppover i trappa med brettene våre kom en gjeng med høylytte, middelaldrende menn mot oss. De var nesten forbi da sistemann i rekka plutselig strakk hånda fram og plasserte den godt oppunder skjørtet på min venninne. Hun skvatt til og trakk seg litt unna, før hun bare fortsatte opp trappa som om ingenting hadde skjedd. Han gliste, resten av gjengen lo høyt før de forsvant ut videre på tokt. Jeg ble lammet av skrekk. Helt sjokkert over det jeg nettopp hadde vært vitne til forsøkte jeg å uttrykke min forferdelse, men min venninne bare trakk på skuldrene: "sånt der skjer hele tiden", sa hun bare. I en alder av 14 år hadde hun allerede lært seg å godta at en voksen mann så på kroppen hennes som en åpen invitasjon.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer