Apokalypse nå

Når nøden er størst dukker Fjordman opp og minner om at det finnes langt enklere løsninger enn å redde flyktninger fra å drukne.

«EN INTELLEKTUELL KAPASITET»: Det er to grunner til å interessere seg for en usmakelig tweet av en fyr som, av stadig mer uforståelige grunner, har fått ry på seg for å være «en intellektuell kapasitet», skriver vår helgekommentator. Illustrasjon: Flu Hartberg
«EN INTELLEKTUELL KAPASITET»: Det er to grunner til å interessere seg for en usmakelig tweet av en fyr som, av stadig mer uforståelige grunner, har fått ry på seg for å være «en intellektuell kapasitet», skriver vår helgekommentator. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det som hender i Middelhavet nå, er ingen ´humanitær katastrofe´. Det er en invasjon og bør behandles deretter, tvitret Fjordman i det nyheten om opptil 800 druknede i Middelhavet ble kjent. For de av dere som har glemt det: Fjordman var det intellektuelle forbildet til Anders Behring Breivik. Store deler av terroristens «manifest» var ren avskrift av denne og andre bloggeres tekster. Det var fra disse miljøene, som dyrker forestillingen om at Europa er i ferd med å bli et «Eurabia», Breivik hentet den intellektuelle overbygningen for å ramme de ansvarlige - den politiske eliten som åpner landegrensene og dermed legger til rette for en «etnisk utslettelse» av «den nordiske urbefolkningen».

Nå er det ikke uttalt hvordan Fjordman, eller Peder Are Nøstvold Jensen som han heter, mener man skal forholde seg til den pågående «invasjonen» i Middelhavet. En kjent måte å møte invasjoner på er å sende ut krigsskip og sørge for at ingen fiender kommer fram. En annen, kanskje i kombinasjon med den første, er å sette inn militære styrker langs kysten som sørger for at ingen kommer seg i land. Uansett er det liten tvil om at «å forholde seg til en invasjon» fort innebærer bruk av militær makt, som er en annen måte å si at man kan ta livet av folk. Det sier selvsagt ikke Fjordman selv, slik han har vært påpasselig med ikke å skrive at man skal ta i bruk vold og drap for å bli kvitt de muslimene som allerede lever i Europa. Men han har også vært svært påpasselig med ikke å svare på hvordan han mener en tvangsdeportering av europeiske muslimer skal utføres i praksis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer